Smedby åter i topp – nära division 1

Först jublade Smedby över den egna storsegern, sedan stegrades applåderna när "hjälpen" från Svärtinge nådde omklädningsrummet.

Foto: TT

Fotboll2019-09-29 14:35

– Fantastiskt härligt. Nu ska vi göra allt för att ta den här chansen, säger Smedbys tränare Niclas Schönberg efter att Sais, lite oväntat, tagit tillbaka greppet om seriesegern i damtvåan.

Samtidigt som Smedby utklassade Tranås/Torpa med 7–0 spelade Kenty "bara" 2–2 mot Svärtinge – och tack vare det resultatet tog sig Smedby förbi Kenty och upp i tabelltopp inför serieavslutningen på söndag. Mjölby AI väntar på bortaplan för Smedby, och där kan den efterlängtade division 1-biljetten säkras. En poäng skiljer mellan lagen (Kenty har bättre målskillnad) och det är med andra ord bäddat för raffel. Kenty möter i sin avslutningsmatch luriga tabelltrean Eksjö på bortagräs.

– Det är upp till oss nu. Spelar vi lika bra som mot Tranås ska det gå vägen, men det blir en tuff match. Mjölby har flera duktiga spelare och jag minns att vi förlorade där i fjol, säger Niclas Schönberg som var mycket nöjd med hur det egna laget snabbt revanscherade sig mot Tranås efter förra helgens förlust mot Eksjö, som gjorde att man då tappade serieledningen.

– Det var riktigt bra fokus i dag och målskyttet flöt på genom hela matchen, säger Smedby-tränaren.

Smedby-målen mot Tranås: Olivia Andersson 4, Alice Wadér 2, Linn Bärefalk.

Svärtinge, som redan säkrat division 2-kontraktet, gjorde som sagt en stark insats borta mot Kenty och fick med sig en poäng efter 2–2. Detta efter ledning i paus med 2–0. Målskyttar: Emilia Stjerna och Silje Andrae. 

Karta: Mirum Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om