Skadedrabbade IFK-mittfältaren tvingades bryta träning

Jacob Ouro Ortmark gjorde under tisdagen ett av sina mer aktiva träningspass sedan han drog korsbandet förra året. Det hela fick dock ett tråkigt slut, då han både hamnade i bråk och tvingades lämna träningen med en befarad skada.

Jacob Ouro Ortmark tvingades bryta tisdagens träning efter en duell som gjorde att han fick ont i samma knä som hållit honom borta ett år.

Jacob Ouro Ortmark tvingades bryta tisdagens träning efter en duell som gjorde att han fick ont i samma knä som hållit honom borta ett år.

Foto: Teodor Svensson/Magnus Andersson

Fotboll2024-07-16 14:11

Det var en relativt liten skara som genomförde tisdagens träning, enbart bestående av spelare som inte startade söndagens match mot Västerås.

En av de som deltog var Jacob Ouro Ortmark. Mittfältaren ådrog sig en korsbandsskada i augusti förra året, men har sedan en månad tillbaka varit friskförklarad.

Återkomsten till planen har dock dröjt. Han har fortfarande inte kunnat vara med i någon matchtrupp, och inte alltid tränat fullt ut.

På tisdagens träning körde mittfältaren dock på med resten av laget. Sett till hur han sprang och spelade såg man inga tendenser på någon allvarlig skada.

Men mot slutet av träningen gick det utför för 26-åringen.

Först hamnade han i ett högljutt bråk med Ture Sandberg. Det hela började med att Ouro Ortmark drog Sandberg i västen. Sandberg ville ha frispark, men fick inte det. Till följd av detta verkade 19-åringen säga något som upprörde Ouro Ortmark. Oavsett vad som sas vände sig sedan 26-åringen om och konfronterade Sandberg. De båda spelarna greppade tag i varandras tröjor och andra lagkamrater fick kliva emellan för att stoppa ett eventuellt slagsmål.

Bara minuter senare gick Ouro Ortmark ner i backen efter att ha fått en smäll mot samma högerben som hållit honom borta från planen i snart ett år. Oturligt nog för Ture Sandberg var 19-åringen den som var inblandad i även denna situation.

Lagets fysioterapeuter skyndade bort till Ouro Ortmark som förblev liggandes och vred sig i smärtor. Efter ett par minuter kunde de hjälpa mittfältaren upp och assistera honom ut från planen.

Han linkade över långsidan och ner i katakomberna, sedan återupptogs träningen igen. När tabelljumbons bänkspelare pliktskyldigt spelade av de sista minuterna bjöds det knappast på den mest muntra stämningen som Parken någonsin skådat.

Efter träningen är huvudtränare Andreas Alm fåordig om incidenten.

– Han är inne och undersöks nu, innan dess kan vi inte spekulera om vad som hänt, säger han.

Ture Sandberg avböjde att prata med NT efter träningen. När NT når Jacob Ouro Ortmark under eftermiddagen meddelar han att han inte är redo för en intervju än.

I övrigt sågs Tim Prica, som utgick skadad mot Djurgården och missade senaste matchen, gå med kryckor vid sidan av planen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!