Sen nick fixade tre poäng till Assyriska

Den negativa trenden bröts för Assyriska, men det satt riktigt hårt åt.

Abdul Rahman Kharma blev sen matchhjälte för sitt Assyriska på Mamre IP.

Abdul Rahman Kharma blev sen matchhjälte för sitt Assyriska på Mamre IP.

Foto: Ulf Stråhle

Fotboll2019-09-07 20:23

I slutminuten avgjorde Abdul Rahman Kharma med en nick efter hörna. Det gav 2–1 och var också segermålet i lördagens hemmamatch mot Arameisk-Syrianska i division 2.

– En seger som satt hårt åt, men ett jättefint mål, sa Johan Roxström, spelande tränare i Assyriska.

Hagebylaget har varit inne i en tyngre period med två raka storförluster, med totalt 2–9 i målskillnad, men tog sig nu samman och kämpade till sig segern på Mamre IP.

– Vårt spel har inte fungerat senaste matcherna, och gjorde det inte nu heller. Då handlar det om att gå tillbaka och börja med att ändå ta kampen. Det gjorde vi nu och då får man ofta utdelning också. Skönt, sa Roxström.

Spelmässigt var gästerna väl så bra som hemmalaget. Assyriska hade ändå knappt övertag i första halvleken där Roxström sköt in en frispark från strax utanför straffområdet, drygt fem minuter före paus. 

Kvitteringen kom efter en timmes spel och sen var det Arameisk-Syrianska som var närmast ett segermål. Det kom dock aldrig. Istället fick alltså Assyriska sista ordet.

– Vi ville självklart gå för ett segermål, men som spelet såg ut just då var de närmare ett mål än vi. 2–1 till oss kom ganska ologiskt. De tryckte på en del i andra och trillade boll riktigt bra medan vi blev lite låga i laget. Med tanke på hur det såg ut är vi givetvis jättenöjda med tre poäng, sa "Rocky".

Med fem omgångar kvar fortsätter Assyriska jaga en bit bakom Enskede på kvalplatsen uppåt. Sex poäng skiljer.

– Det är klart att det blir svårt att nå ifatt, men nu är kontraktet så gott som säkrat och det är bara att köra. Chansen finns i alla fall, sa Roxström.

På övertid åkte hemmalagets Marcus Dinler på sin andra varning, och blev utvisad.

Karta: Mamre IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!