Sakarias Mårdh: "Ingen motsättning mellan mig och André"

Förra veckan valde André Skagervik att lämna IFK Norrköpings styrelse. Ordförande Sakarias Mårdh tycker att det är tråkigt att han valt att hoppa av. "Det finns ingen motsättning mellan mig och André", säger han.

IFK:s ordförande Sakarias Mårdh uttalar sig nu för första gången om André Skagerviks avhopp från styrelsen.

IFK:s ordförande Sakarias Mårdh uttalar sig nu för första gången om André Skagerviks avhopp från styrelsen.

Foto: Montage

Fotboll2024-06-20 17:10

NT-sporten kunde förra veckan avslöja att Andre Skagervik hoppar av IFK Norrköpings styrelse efter mindre än fyra månader. I en intervju senare samma kväll berättade 41-åringen vad som låg bakom beslutet.

– Det finns inte förutsättningar just nu att kunna bidra med det som jag förväntades tillföra i styrelsen när jag blev invald. Det var blandat kopplat till föreningens gemensamma strategi och kommunikation. När inte de förutsättningarna finns faller också mitt uppdrag, sa han då.

Nu kommenterar styrelsens ordförande Sakarias Mårdh avhoppet.

– Jag har förståelse för orsakerna han berättade till oss. Sedan är det så att man väljer att ta ansvar och sitta kvar i styrelsen – eller så har man inte möjlighet att göra det. Men jag har full respekt för det beslut han tar, säger Mårdh.

Vilket ansvar har du för att han väljer att hoppa av? 

– Jag skulle inte säga att jag har ett ansvar för hur personer väljer att spendera sin tid. Det är inte mitt ansvar. Däremot är mitt ansvar att hålla uppe styrelsearbetet. Men det finns ingen motsättning mellan mig och André. Vi har andra projekt utanför, så det är inga konstigheter. 

Ser du att ni nyttjar hela rummets kompetens i styrelsen? 

– Jo, men det tycker jag nog att vi gör. Sedan vet jag inte vad som ligger bakom hans uttalande i intervjun. Men det är klart att det är tråkigt att han väljer att hoppa av. 

Tidigare i år valde Magnus Sjöcrona att lämna styrelsen redan efter ett år. I en intervju med NT efteråt sa han att det inte gick att driva större strategiska frågor i ett högre tempo. Han hävdade även att styrelsen inte klarade av att arbeta kort- och långsiktigt samtidigt.

Ligger det något i det?

– Nej.

Ingenting?

– Ja, men det är klart att det är hans upplevelse. Men jag tror inte att den delas av dem som är kvar i styrelsen. Sedan finns det alltid gradskillnader i vad man vill åstadkomma. Och det ska ju finnas en hälsosam spänning i en styrelse. Att man har olika tankar och tillför olika saker. Men där var det ju hans mandattid som gick ut också, det var inte ett avhopp.

Hur hälsosam tycker du att spänningen är i styrelsen nu?

– Jag tycker den är hälsosam. Den har en kreativ miljö, säger Mårdh, och fortsätter:

– Skulle man fråga styrelsen så skulle man säga att ansvarsfördelningen är ganska bra. Man har olika ansvarsområden och man jobbar med dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!