Så är läget med Skrabb efter smällen

Smällen mot höften tvingade Simon Skrabb att kliva av mot Sundsvall. "Men han har åkt iväg med landslaget", hälsar Jens Gustafsson.

Fotboll 7 oktober 2019 15:26

Allsvenskans svängigaste match slutade till slut 4–4. Sundsvall och IFK Norrköping släppte loss och med ett par dagars distans var det fortfarande mixade känslor hos Jens Gustafsson. 

– Den typen av matcher kommer ibland men att den kom nu var oväntat. Det är inte samma sak som att vi slätar över insatsen, vi kunde gjort mycket annorlunda och det tar jag på mig, säger IFK-managern.

Och lämnar en positiv skadeuppdatering om Simon Skrabb som haltade av lördagsmatchen efter en timme.

– En smäll kring höften som hämmade Simon ganska rejält men han var bättre redan i gär (söndag) och har åkt i väg med landslaget till Helsingfors, berättar Gustafsson.

Finland som är bra med i sin kvalgrupp möter Bosnien borta och Armenien hemma. Under söndagskvällen kallade Janne Andersson in Alexander Fransson till Sveriges samling.

"Alle" med tre mål på de två senaste matcherna ersätter skadade Oscar Lewicki. Pontus Almqvist är med P19-landslaget o spanska Marbella 12-14 oktober. 

Frankrike och Norge står för motståndet. 

Innan avsparken i lördags utsågs Sead Haksabanovic till septembers bästa spelare i allsvenskan. Mittfältaren som är i galen form stänkte in 3–3-bollen bakom David Mitov Nilson (Haksabanovic femte för säsongen) och sticker nu vidare för landslagsspel med Montenegro.

Gruppfyran är utan poäng i EM-kvalet. Den nollan kan spräckas hemma mot Bulgarien på fredag. På måndag väntar Kosovo borta.

– Jag är glad att Sead fick utnämningen, han har varit exceptionellt bra, fortsätter Jens Gustafsson.

Lars Krogh Gerson är uppe i 66 A-landskamper för Luxemburg. Den 67:e blir ingen enkel utmaning: Portugal på bortaplan. 

Under samlingen ska även Luxemburg matcha mot Serbien borta. 

Under senaste EM-kvalsammandraget var Egzon Binaku uttagen i det albanska landslaget. Den här gången stannar mittfältaren hemma. 

Isak Bergmann Jóhannesson och Manasse Kusu har båda fått debutera i allsvenskan i höst. Nu möter IFK-talangerna varandra i den miniturnering som spelas i Finland 11-13 oktober. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa