Riddersholm: "Uppdraget blev aldrig det jag hade hoppats på"

Att efter huvudtränarjobbet i IFK få jobb som assisterande tränare i Norwich ser Glen Riddersholm som ett steg uppåt. "Det är mycket större", säger han.

Glen Riddersholm har klart med ett nytt uppdrag i Norwich.

Glen Riddersholm har klart med ett nytt uppdrag i Norwich.

Foto: Peter Holgersson

Fotboll2024-06-05 11:39

Det är i danska Tipsbladet som den förre IFK-tränaren pratar främst om sitt nya uppdrag att jobba i staben bakom Johannes Hoff Thorup i Championship-klubben. Efter att han fick lämna IFK efter den förra säsongen har den rutinerade danske tränaren gått utan arbete.

Fram till nu. 

För någon vecka sedan presenterades han som en del i det nya teamet i klubben från sydöstra England. 52-åringen ser inte uppdraget som assisterande som ett steg neråt jämfört med att vara huvudansvarig i allsvenskan. Tvärtom.

– Det är mycket större. Det handlar inte om att min tid i Norrköping var dålig, och när jag ser tillbaka fick jag det jobb som krävdes gjort, jag lärde mig mycket och fick viktiga erfarenheter men man kan inte förbereda sig på allt. Jag har testat många saker i mitt liv, Norrköping blev sportsligt annorlunda, säger Riddersholm.

– Min fru och jag trivdes utanför planen, men uppdraget blev dessvärre aldrig det jag hade hoppats och trott på och för första gången i mitt tränarliv hade jag en kort period där jag inte var glad när jag gick till jobbet. Kultur, värderingar och målsättningar ska inte bara stå på ett papper, det ska skapas och drivas uppifrån och sippra ner genom organisationen och drivas och efterlevas av alla. 

I Norwich ser Riddersholm stora möjligheter, även om han inte ska stå längst fram med ansvaret.

– Klubben brinner för människor, filosofin och riktningen där man vill stå över den nivån som förväntas, säger 52-åringen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!