Överst på IFK:s lista: En ny mittback

En ny mittback kommer värvas och Lars Krogh Gerson tar ett steg tillbaka i planen. "Vi behöver ha spelare på kö hela tiden", säger Jens Gustafsson.

Fotboll 13 november 2019 07:00

Det kommer tätna om platserna i IFK-backlinjen. Jens Gustafsson meddelar att han vill ha in en ny mittback och att Lars Krogh Gerson inte kommer att ses som mittfältare 2020.

– Det kan vara så att vi beräknar Lars som mittback från början nästa år, säger IFK-managern. 

Fast han varit så bra på kanten?

– Ja, men jag måste säga att jag tycker han är väldigt bra som mittback med. Det handlar mindre om Lars och mer om övriga sammansättningen, menar Gustafsson.

Med Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen, Filip Dagerstål och Henrik Castegren känns det som "Peking" är väl rustat bakåt.

Lägg till Krogh Gerson i konkurrensen och en eventuell ny back så kommer det vara en stentuff kamp om de tre startplatserna.

– Vi har i stort sett gått runt på fyra mittbackar, kan man säga. Det är en position som vi numerärt behöver se över, anser Gustafsson.

Tittar du i Sverige eller utomlands?

– Vi tittar först här. Vi börjar i Sverige sedan tittar vi utomlands. Det är ganska så svårt att hitta backlinjespelare. 

IFK-managern räknar bort Kalle Holmberg och Gudmundur Thórarinsson som inte visat intresse att skriva på nya kontrakt. Utlånade Johannes Vall och Alexander Jakobsen ingår inte i framtidsplanerna och Kevin Àlvarez har själv aviserat att han söker en ny klubb

– Jag tycker att vi en ganska så bra sammansatt trupp redan men det är klart att vi vill se till att vi ersätter de eventuella tapp som sker och de som skett. Vi ska kunna agera som vi gjort tidigare år. Då behöver vi ha spelare på kö hela tiden, menar Gustafsson. 

Egzon Binaku?

– Han kommer från ett och ett halvt år med skral matchning som han lidit av. Han har haft småskavanker i muskulaturen. Från och med i går (måndag) kör han ett stentufft program. Han tränar inte med kollektivet utan har ett specialprogram för att komma in bättre i nästa säsong. Om det skulle bli så att "Gudi" lämnar så bereder det en tydligare väg för Egzon. 

Du kan stå utan både Thórarinsson och  Sead Haksabanovic?

– Det vi står inför är att vi behöver räkna med att "Gudi" försvinner. Hans avtal går ut och vi har inget nytt. Det vi behöver räkna med också är att Sead har avtal med oss. Det är inget jag ligger sömnlös över. 

Men Seads har ett kontrakt som går ut i sommar?

– Ja, det har han. Men skulle jag ligga sömnlös över såna saker skulle jag inte sova alls.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa