Oväntade gästen – profilen besökte IFK:s träning

Strax efter att IFK:s träning dragit igång dök ett bekant ansikte upp. Jonathan Levi passade på att besöka sin gamla klubb – mitt under semestern. "Det är jäkligt kul att vara här och träffa grabbarna", säger han.

Jonathan Levi satt länge och pratade med Jacob Ortmark under träningen.

Jonathan Levi satt länge och pratade med Jacob Ortmark under träningen.

Foto: Axel Lundell

Fotboll2024-05-30 17:00

28-åringens säsong i Ungern har nyligen avslutats och det slutade med två mål och tre assist på 24 framträdanden för Puskás Akademia FC. 

Men trots en lång säsong verkar han inte vara trött på fotboll, och drygt en kvart efter att IFK-spelarna satt igång med uppvärmningen under träningen klev han in på anläggningen i Svärtinge.

– Jag har varit i Stockholm och ska ner till mor och far i Skåne. Då var inte detta en jättelång omväg, säger han med ett leende på läpparna och fortsätter:

– Det är fortfarande många spelare kvar sedan jag var här, och man har ändå haft en lång tid i klubben, så det är jäkligt kul att vara här och träffa grabbarna. Det är den stora anledningen. 

undefined
Jonathan Levi på plats i Svärtinge.

Jonathan Levi, som har semester till och med den 15 juni, uttalade sig tidigare i veckan om IFK:s situation i Fotbollsmorgon – och sa då: "Om allt går tillväga rätt i den klubben, det låter jag vara osagt. För jag tror att det handlar om mer än bara på planen." Och nu ger han sin syn på vad han tror IFK behöver göra den närmsta tiden.

– Det är svårt att peka finger på vad jag tycker är fel och vad som behöver bli bättre. Men först och främst tror jag att gruppen behöver ha en tro på det, men också matcha igång en jäkligt bra kemi mellan spelarna. Nu vet jag inte hur det är här och det är bara mina ord och tankar. Men efter att själv varit i liknande situationer tidigare, både när jag var här sista året och vid andra tillfällen, är det gemenskapen mellan killarna som kommer att göra att det i så fall vänds. Det är klart att det taktiska och vad som sker här på träningsplanen är väldigt viktigt med, men bara inte dynamiken mellan spelarna är det som brister, säger han. 

Levi har också en tro på att dagens trupp har vad som krävs för att vända på den negativa trenden.

– Inom fotbollsbranschen drar folk för stora växlar snabbt. För tre veckor sedan såg allting bra ut och helt plötsligt är det kris här, men så är det ju inte liksom. Det är fortfarande bara en tredjedel av säsongen spelad och jag hoppas att spelarna fortsätter och tror på det. Jag tycker att spelarmaterialet ser jäkligt bra ut och det är många som är duktiga. Men sen ska man få det att funka och spelarna ska lära känna varandra. 

undefined
Jonathan Levi under en match mot Djurgården 2022.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!