Oavgjort i första kvalmatchen för Smedby

Det inledande dubbelmötet i kvalet till division 2 mellan Smedby AIS och gästande Pukebergs BK fick en intensiv avslutning där bortalaget kvitterade till 2–2 på tilläggstid.

Smedby fick med sig ett kryss från den första kvalmatchen.

Smedby fick med sig ett kryss från den första kvalmatchen.

Foto: Christer Gustafson

Fotboll2019-10-05 20:25

– Det är helt otroligt hur dåligt det är att de får med sig en hörna i det läget, det finns ingen rättvisa i det, det är ren bullshit, menade Smedbys manager Jan Melle efter matchen som slutade 2–2.  

Det han syftade på var den tveksamt dömda hörna som på flera minuters tilläggstid ledde fram till att Pukeberg kunde kvittera och få med sig ett 2–2-resultat till hemmamatchen i dubbelmötet. Det var upprörda känslor hos flera av Smedby-spelarna efter matchen, förutom den hörnan var man även irriterade på den utvisning som drabbade Calle Strömlid efter att han försökt nå en studsande boll och träffat en framåtböjd motståndare med ovansidan av foten någonstans upp mot ansiktet vid ställningen 1–1 i den 73:e matchminuten.

– Klart det är tufft att få en utvisning i det läget, men vi gör det bra och vi blir mer direkta och rakare i spelet efter utvisningen, innan försöker vi spela vårt vanliga spel och rulla mycket boll, men det känns som att vi sårar dem ganska mycket när vi satte lite längre bollar, menade Smedbys tvåmålsskytt Emanuel Arvidsson efter matchen.

Båda Emanuels mål var tekniskt skickliga nummer, 1–1-målet en lyftning över utrusande målvakt från långt håll efter en boll i djupled, och 2–1-målet, i matchens sista ordinarie minut, en stenhård språngnick på ett fint inspel av Johannes Isik från vänsterkanten.

Returen i dubbelmötet spelas på lördag på Pukevallens naturgräs, något som manager Melle tycker passar hans lag utmärkt.

– Vi älskar naturgräs, vi har väl vunnit varenda naturgräsmatch i år tror jag, och kolla på dem, de firar som om de vunnit något efter matchen, det ska de få äta upp i returen, avslutade manager Melle.

Smedby fick med sig ett kryss från den första kvalmatchen.
Smedby fick med sig ett kryss från den första kvalmatchen.
Karta: Mirum Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!