Nyman: "På något sätt måste vi hitta en väg tillbaka"

Målskytt men ändå tröstlös. Christoffer Nyman var djupt besviken efter nollpoängaren på Grimsta IP. "Det är skit ärligt talat", säger IFK-kaptenen efter förlusten mot BP.

Christoffer Nyman gjorde sitt fjärde mål för säsongen mot BP, men det räckte inte till någon poäng.

Christoffer Nyman gjorde sitt fjärde mål för säsongen mot BP, men det räckte inte till någon poäng.

Foto: Kenta Jönsson

Fotboll2024-05-20 05:00

Femte förlusten på tio omgångar. 

23 insläppta mål och indragna i en kamp i allsvenskans nedre del.

IFK Norrköping har det tungt just nu och Christoffer Nyman lider med sitt lag. Han dröjde sig kvar en bra stund i omklädningsrummet efter förlusten mot Brommapojkarna i ett försök att smälta det som hänt.

– Resultatet talar för sig. Det är förlust och det är långt ifrån okej, säger han.

undefined
Christoffer Nyman gjorde sitt fjärde mål för säsongen mot BP, men det räckte inte till någon poäng.

IFK-kaptenen fick se sitt "Peking" hamna i tidigt underläge efter att Nikola Vasic lämnats allt för ensam i gästernas straffområde i femte minuten. Sedan såg han till ta laget tillbaka in i matchen med ett distinkt skott i 25:e minuten. Han snappade upp en boll i boxen – och drog till. Hans fjärde fullträff den här säsongen.

Men det räckte inte till någon poäng den här gången.

Vasic slog till igen, just innan halvtidsvilan och såg till att BP kunde återta ledningen. 2–1 stod sig sedan matchen ut.

– Vi släpper in för många mål. Jag vet inte hur många chanser de har men vi släpper in för många mål just nu och det är tungt, säger Nyman.

Vad beror det på?

– Det är hela laget som måste ta ett ansvar. Det handlar om det. Alla är otroligt besvikna. Återigen känner man att man försöker och försöker men får inte till det riktigt. Det är tufft.

Vad säger du som lagkapten till lagkamraterna?

– På något sätt måste vi hitta en väg tillbaka. Det startar från att hålla samman. Få ihop gruppen. Men det är klart att efter en sådan här förlust så är det tungt, säger Nyman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!