Nyman om nekade straffen: "Då hade det blivit frispark"

Skulle IFK Norrköping ha tilldömts en straff i slutet av matchen när Christoffer Nyman fick sig en törn i straffområdet i duell med två Hammarby-backar? "Det kunde det mycket väl ha blivit", säger tvåmålsskytten Nyman.

Christoffer Nyman gläds åt att målen trillar in och kroppen känns bra, men grämde sig över tappet i svenska cupens kvartsfinal.

Christoffer Nyman gläds åt att målen trillar in och kroppen känns bra, men grämde sig över tappet i svenska cupens kvartsfinal.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2022-03-13 19:43

IFK Norrköping hade tappat 2–0 till 2–3 och var i brygga. På topp slet Christoffer Nyman i vanlig ordning och ställde frågor till Hammarbys backlinje.

När matchklockan närmade sig grevens tid föll Christoffer Nyman i straffområdet, när han ihop med två motståndare gav sig upp i luften på ett inlägg, och blev liggande en stund med smärtor.

Domaren lyfte inte pipan.

Nyman vet vad han upplevde.

– Om jag hade gjort så på backen, då hade det blivit frispark, säger "Totte" på väg till spelarbussen utanför Tele2 Arena.

Du är säker på det?

– Ja, det tror jag.

Att det krävs mer för att blåsa en straff än en frispark på mittplan är ingen hemlighet. Men ändå.

– Det är inte mer med det. Jag behöver inte ta det här vidare. Det är som det är, säger Christoffer Nyman.

Den allsvenska skyttekungen från 2020 har inlett 2022 lovande. Han berättar att kroppen känns bra och att han inte hindras på något sätt för att spela det spelet han vill.

Det märks.

Mot Hammarby gjorde han båda IFK Norrköpings baljor och gav laget en charmant öppning.

Som man alltså tappade greppet om totalt.

– Det är surt...jag tycker vi gör en bra första halvlek. Vi sätter de chanser vi får och de sätter den chansen de får. Men Bajen är bra och spelar skickligt, men jag tycker vi stänger dom rätt bra, säger Christoffer Nyman.

– Det var synd att de fick in 1–2 innan paus. Det blir ett helt annat tryck de kan sätta i andra halvlek. De får in 2–2 nästan direkt vilket gör det ännu jobbigare. Det är alltid en svår bortamatch här, speciellt om de är på gång med det publiktrycket som de har.

Hur gick snacket i paus för er?

– Egentligen att vi skulle fortsätta gå för trean samtidigt som vi skulle vara jäkligt noga och cyniska i det vi ska göra. Men ja, deras tidiga mål gjorde det ännu tuffare.

Var ni tillräckligt cyniska eller brast ni där?

– Alltså, lägen kommer alltid att komma. De forcerar i början. Det är tillfälligheter också tycker jag. Samtidigt ska vi inte släppa in tre mål, suckar Nyman.

Hur gick ni vidare när Hammarby gjorde 3–2 och det var ni som behövde näta?

– Vi bytte in lite offensivare spelare och försökte trycka på. Vi kom väl inte till så jättefarliga lägen i andra halvlek. Men vi gör det vi kan göra. Nej, det är surt.

Karta: Tele2 Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!