Nära åka ur i fjol – hur klarar sig Lindö i år?

Bästa målskytten är borta men stommen finns kvar. En fråga som hänger över lagen inför säsongen är: Vem ska göra målen?

Patrik Ehrendahl tror att det blir en mittenplacering för Lindö FF.

Patrik Ehrendahl tror att det blir en mittenplacering för Lindö FF.

Foto: Privat

Fotboll2020-06-13 10:00

Sex plusmål. Det var skillnaden mellan Lindö FF och Sjömarkens IF i division 1 mellersta Götaland i fjol. Det var minst sagt inte långt ifrån att Norrköpingslaget fick hoppa ner ett hack i seriesystemet i fjol. 

I år är det andra förutsättningar. Det har förvisso inte varit alltför mycket svängdörr i spelartruppen inför säsongen. Stommen finns kvar - men de som lämnat skapar stora luckor efter sig. Molly Wiklander har lämnat för lokalrivalen IFK Norrköping och Grace Demir har gjort samma sak. Wiklander, som var Lindös överlägset bästa målskytt från fjolåret, blir mycket svår att ersätta. Frågan om vem som ska göra målen i Lindö den här säsongen blir intressant att ha med sig. 

Återstår att se vad säsongen ska landa i. 

Tränaren Patrik Ehrendahl om...

Målsättning inför säsongen: 

– Mitten/övre halvan. Det är bara att gasa eftersom det bara är elva matcher och man inte har något att spela med. Man kan inte förlora ett par matcher på våren och sen ta igen det under hösten. Det är full fart från början som gäller. 

Viktigaste spelaren:

 – Mathilda Riemer. Hon har varit hur bra som helst under träningar och de matcher vi ändå spelat på försäsongen. 

Vem får sitt stora genombrott i år

– Fanny Stenström. Född 03 som ser väldigt intressant ut. Hon har bra teknik och ett fint skott. Om hon vågar ta för sig i år så kan det bli en riktig rolig säsong för henne. 

Placering i fjol: 9:a i Division 1 mellersta Götaland med 20 poäng. Samma poäng som Sjömarkens IF på nedflyttningsplats men med bättre målskillnad. 

Profilen tippar: Molly Wiklander gjorde flest mål ifjol men har lämnat för IFK nu. Hon kommer bli tuff att ersätta. Grace Demir har gått samma väg. Lindö gjorde det bra förra året men kommer säkert få slita hårt även den här säsongen. Serien är väldigt svårbedömd på papperet men jag tror dock att man ska kunna rädda kontraktet om man får till det. Jag tippar att de slutar nia, precis som ifjol, säger vår sportreporter Christer "CG" Gustafson. 

Spelare in: Hedda Jarhall (Kenty), Hanna Byléhn (Linghem), Stina Westerdahl (Smedby), Sandra Swartz (Hjulsbro)

Spelare ut: Johanna Alm (Linköping FC), Molly Wiklander, Grace Demir (IFK Norrköping), Erika Nilsson (flyttar)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!