Mötte fansen efter nya förlusten: "Bara en lugn diskussion"

Två raka hemmaförluster och läget fortsätter att vara prekärt. Efter 0–2 mot IFK Göteborg tog David Mitov Nilsson snacket med fansen på Curva Nordahl. "De känner en oro och frustration över läget", sa han efteråt.

David Mitov Nilsson ser matchens första mål gå in mot IFK Göteborg.

David Mitov Nilsson ser matchens första mål gå in mot IFK Göteborg.

Foto: Magnus Andersson

Fotboll2024-10-06 20:04

Det var en andra halva av veckan där IFK hade kunnat ta stora steg mot säkrare mark i tabellen, men istället har två gånger 0–2 lyst ilsket rött för hemmaspelarna mot Sirius och IFK Göteborg.

Två förluster.

Två smällar som gjort att läget är allt annat än lugnt med fyra omgångar kvar efter landslagsuppehållet. 

Efter söndagens smäll på hemmaplan fick framför allt målvakten David Mitov Nilsson och målvaktstränaren Christian Tiritiello ta snacket med fansen som var besvikna. 

IFK-målvakten sa:

– Det var inget farligt så, de känner en oro och frustration över läget. Jag delar den synen och jag lovar att varenda spelare och individ gör allt de kan. Det är en lagsport och vi gör verkligen allt vi kan. Klart att vi inte är nöjda med att förlora de här matcherna precis som att supportrarna inte är nöjda. Det var bara en lugn diskussion, inget som var otrevligt på något sätt.

Christian Tiritiello vill inte heller röja vilka ord som sades.

– Det får stanna mellan mig och supportrarna. Det är så klart en stor frustration hos dem, precis som det är hos oss. Vi är jättebesvikna över att vi inte gjorde en bättre insats, sa han.

– De följer oss land och rike runt och tog emot oss på ett fantastiskt sätt när vi kom in i dag. Det är otroligt tråkigt. Det minsta jag kan göra är att gå fram och lyssna på dem.

Först stod Christian Tiritiello på planen, i höjd med straffområdet, och tittade när David Mitov Nilsson pratade med IFK-anhängare. Sen klev målvaktstränaren också ut vid sidan.

– De kallade på mig och ville prata. Jag står alltid bakom min målvakt. Alltid. Han hade en dialog med dem och de ville ta ut sin frustration, vilket de har all rätt att göra. Det var ett enkelt val att kliva fram. Vi har pratat tidigare, så det är inga konstigheter.

David Mitov Nilsson kände mest en stor besvikelse efter förlusten. Han tyckte att IFK gjorde en okej första halvlek men att målen som blev landade tungt på ett lag som sliter i tabellen.

– Det får in en jäkla hörna i första som touchar någon av våra spelare och in. Jag tycker att vi är det bättre laget i den första halvleken och har allting men återigen får vi inte till våra lägen. Om det är oflyt eller oskicklighet är svårt att säga. I andra känns det som enda laget de har när de slår in bollen och det blir något motlägg och den går in, sa han. 

– Vårt momentum och vår forcering kom inte till, vi kom inte upp i de positionerna vi vill ha. 

Blir andra målet extra tungt så snabbt efter pausen när ni kommer ut och ska jaga kvittering?

– Ja, det vi säger i halvtid är att vi ska hålla det vid 0–1 och då är det fortfarande kontakt i matchen. 0–2 blir tungt men fortfarande fanns det mycket tid att korrigera det på. 

Hur ser på ert läge, ni hade chansen att göra något bra med två hemmamatcher men fick inte med någon poäng alls?

– Det är också det jag känner en frustration och besvikelse över, att vi inte kunde kamma hem minst en trea i någon av matcherna. Vi har fortfarande allt i egna händer men det hade varit skönt at vinna någon av dem när övriga resultaten gick hyfsat vår väg. Men vi har oss själva att skylla och måste ta ansvar varenda individ och bara lösa den här situationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!