Motståndarkollen: Det måste IFK se upp med i bottenmötet

Jumbomöte. Tre blytunga poäng på spel. Då håller VLT-journalisten Dan W Boter Västerås som knappa favoriter. "Jag tycker att Norrköping verkar vara i en ännu större kris", säger han.

Starka känslor i IFK efter förlusten mot Djurgården senast. Här en uppgiven Daniel Eid.

Starka känslor i IFK efter förlusten mot Djurgården senast. Här en uppgiven Daniel Eid.

Foto: Magnus Andersson

Fotboll2024-07-14 05:00

IFK och Västerås har elva respektive åtta inspelade poäng tretton omgångar i årets allsvenska. Nu möts de två lagen under strecket i ett möte som många målar upp som en måstematch. 

"Peking" kommer till Västerås med fem raka förluster i bagaget, samtidigt som hemmalaget knappat in fem poäng på nästjumbon under de omgångarna. 

Dan W Boter på VLT, Vestmanlands Läns Tidning, tror att det kan sluta hur som helst, men att Västerås inte riktigt är lika illa ute som IFK.

– Med tanke på att VSK har hemmaplan och det faktum att jag tycker att IFK Norrköping verkar vara i en ännu större kris ser jag VSK som knappa favoriter. Trots att IFK ligger före i tabellen verkar det gå ännu sämre på många plan. Jag tänker utifrån förväntningarna och vilka starka namn de har i truppen. De borde vara mycket högre upp i tabellen, säger han.

Hur går snacket i Västerås inför matchen?

– Att det är en oerhört viktig match, inget snack om saken. Bara kolla på tabellen. Det är väl snackisen.

undefined
Västerås mittback Herman Magnusson var märkbart besviken efter förlusten mot Häcken.

Västerås föll senast i slutet hemma mot Häcken med 1–2 på Hitachi Energy Arena, efter att Zeidane Inoussa cyklat in segermålet. En match där man återigen skapade en hel del farliga målchanser och där man återigen fick lämna planen utan poäng. 

Från start i Västerås fanns flera nyförvärv och framför allt ett som IFK får se upp med lite extra.

– VSK spelar med tre anfallare, en centralt och två på kanterna. Viktor Granath spelar centralt i den trion och ska hålla sig mycket inne i boxen för att avsluta bollarna. (Abdelrahman) Boudah spelar på vänsterkanten. Han såg intressant ut, lånet från Hammarby. Tekniskt skicklig med bollen och väldigt skottvillig. Han kom till flera skott från halvdistans men sköt utanför och över. Får han till sina avslut kan han dels göra egna mål, men med sin tekniska skicklighet även spela fram exempelvis Granath, säger Dan W Boter. 

Vad tror du Västerås behöver se upp med hos IFK?

– Man måste ha koll på de profilerade namnen som "Totte" Nyman och (Arnor) Traustason. Det är väldigt viktigt. Det är sådana kvalitetsspelare som har förmågan att kliva fram och avgöra så här viktiga matcher.

Matchen börjar klockan 16.30 under söndagen, och spelas på Hitachi Energy Arena i Västerås. Du kan följa liverapporteringen på nt.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!