Mitov stängde igen – Sundsvall lever i botten

Andra nollan på de tre senaste matcherna. David Mitov Nilsson ger Sundsvall nytt allsvenskt hopp.

Nollan! David Mitov Nilsson stängde igen.

Nollan! David Mitov Nilsson stängde igen.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2019-09-24 21:00

Där kom den – första allsvenska segern för David Mitov Nilsson i Sundsvallströjan. 

Och snacka om att det var tre viktiga poäng som säkrades borta mot Kalmar.

Ni kan storyn vid det här laget men vi drar den snabba versionen igen. Efter ett skadehelvete krigade sig David Mitov Nilsson tillbaka mellan stolparna men gick då en annan match mot Isak Pettersson.

Årets målvakt i allsvenskan 2018 höll Mitov Nilsson utanför startelvan och för att få speltid blev det en flytt till Sundsvall för IFK:s guldkeeper från 2015.

Allsvenskans jumbo som sålde av med William Eskelinen, Linus Hallenius och Maic Sema kickade tränaren Joel Cedergren och plockade in Tony Gustavsson för att rädda kontraktet.

På tisdagen, i Gustavssons andra match, kom trepoängaren som håller hoppet om förnyat allsvenskt liv 2020 vid liv.

Sundsvall 2-0-besegrade Kalmar FF på Guldfågeln. Mitov Nilssons andra nolla på tre matcher för Sundsvall men Norrköpingskillen var nära att ställa till det ett par gånger med ett par mindre bra utsparkar men kunde städa upp sina egna misstag.

Carlos Gracias sena mål i första halvlek och Pol Roiges fullträff i andra sänkte Kalmar.

Med segern lämnar Sundsvall över jumboplatsen till AFC Eskilstuna.

När Falkenberg samtidigt förlorade borta mot Djurgården (0-1) är det plötsligt bara tre poäng upp till kvalplats för Sundsvall som har fem matcher kvar att försöka rädda kontraktet på. 

Trepoängaren var Sundsvalls första bortaseger den här säsongen och lagets första vinst sedan april.

Sundsvalls program: Sirius (hemma), IFK Norrköping (hemma), AFC Eskilstuna (borta), Helsingborg (hemma) och AIK (borta).

– Jag ser det som en utmaning. Det finns inget annat. Jag ser inte läget som skräckartat. Alla vet vad som gäller. Vi har ett bra lag, men man får inga poäng på att spela bra och fin fotboll. Vi måste bli lite mer cyniska om vi ska klara det här och det tror jag att vi ska kunna göra. Vi möter flera av lagen som vi slåss emot där nere, sa Mitov Nilsson till Sporten i slutet av augusti

IFK-spelaren Alexander Jakobsen som lånades ut av IFK till Kalmar spelade inte på tisdagskvällen, skadad. Jakobsen genomgick en magnetröntgen i veckan där det konstarerades att han drabbats av en mindre skada på det inre sidoligamentet i knät, uppger Kalmar FF:s hemsida

Jakobsen ska snart kunna återvända i träning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!