Målskytten som tar över Lindö FF:s damlag

Lindö gör en rockad i tränarleden. "Smickrande", säger Patrik Ehrendahl som blir ny damtränare.

Patrik Ehrendahl går från P05-tränare till damtränare i Lindö.

Patrik Ehrendahl går från P05-tränare till damtränare i Lindö.

Foto: Magnus Petersson/Lindö FF

Fotboll2019-11-27 18:31

Förre huvudtränaren Patrik Månsson tar ett kliv åt sidan och blir assisterande nästa år. Den nya huvudtränaren för damlaget rekryteras internt när 44-årige Patrik "Putte" Ehrendahl plockas upp från P05-laget. 

Märkligt nog har de båda Patrik spelat tillsammans i Lindö FF en gång i tiden – då Ehrendahl också hette Månsson i efternamn.

– Det är smickrande att få ett sådant här erbjudande, säger Patrik Ehrendahl till Lindös hemsida.

Den gångna säsongen hängde nykomlingen Lindö kvar i division 1 med minsta möjliga marginal. Patrik Ehrendahl har följt laget under året och har sin tanke om vad han vill se till nästa år.

– Vi måste ha ett snabbare passningsspel. Man behöver inte ha fyra touch på bollen innan du levererar den vidare, i många fall räcker det med mottagning och passning. Kan vi bygga upp ett snabbare passningsspel är mycket vunnet, säger han vidare till hemsidan.

Han efterlyser också en tydligare taktik:

– Jag är old fashioned och gillar 4-4-2, men vi får väl se var vi hamnar någonstans. Vad jag förstår har de spelat 4-1-4-1 och det dödar ju anfallsspelet en del och som gammal forward vill man ju se ett bra anfallsspel.

Patrik Ehrendahl var en notorisk målskytt i Lindö som aktiv, även om karriären inleddes i Hagahöjdens BK. Efter Lindö-tiden blev det ytterligare ett par säsonger i Kneippen och Lindö FC innan han slutade spela som 38-åring.

Han fick också uppleva ett par derbymatcher i division 4 när Lindö FF ställdes mot uppstickaren Lindö FC.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!