Malmös vädjan till IFK: "Kommer vara kontakt"

IFK kan inte vinna guld själva – men kan avgöra guldracet ändå. "Jag hoppas att Norrköping kan hjälpa oss lite", säger Malmös Arnór Traustason.

Arnór Traustason hoppas på hjälp från sina tidigare lagkompisar på lördag.

Arnór Traustason hoppas på hjälp från sina tidigare lagkompisar på lördag.

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Fotboll2019-10-29 09:10

Det är ett delikat läge i den allsvenska toppstriden. Djurgården är tre poäng före en jagande duo och blir svenska mästare på Östgötaporten på lördag i händelse av att man tar minst en poäng.

Förlust? Då öppnar det upp för både Malmö FF (möter Örebro borta) och Hammarby (Häcken hemma) om de vinner sina matcher. Nu hoppas Malmös stjärnor på all hjälp de kan få från IFK:s sida.

Till Fotbollskanalen säger förre IFK-mittfältaren Arnór Traustason:

– Jag har sagt det innan och det är inte lätt att åka till Norrköping och ta tre poäng. Det vet jag själv. Det kommer att vara någon kontakt i veckan. Jag har några stycken där, det är ”Totte” (Christoffer Nyman), ”Alle” (Alexander Fransson) och Filip Dagerstål). Nej, jag skojar, men jag hoppas att Norrköping kan hjälpa oss lite.

Traustason var med och högst delaktig i att IFK blev svenska mästare på Swedbank Stadion 2015. Då svarade han för en målgivande passning och ett mål när laget vann med 2–0 och säkrade titeln inför en stor skara tillresta IFK-fans.

Nu hoppas han att IFK:s spelare kan vara motiverade mot Djurgården, även om man själva inte är inblandade i guldracet.

Det finns dock en liten chans att nå en fjärdeplats vid seger (om AIK samtidigt förlorar mot Gif Sundsvall) för Pekings del.

– Det är klart att man inte går in i en fotbollsmatch och försöker förlora den. Jag tror att de vill det också (vinna). De kommer inte att gå in och skita i matchen. 

Traustasons lagkamrat Guillermo Molins säger också att han ska försöka motivera IFK lite extra inför avgörandet. Till Fotbollskanalen säger han:

– Norrköping är bra. Vi får sms:a Thern (Simon), han får lösa det.

– Jag tänker att vi ska upp till Örebro och vinna och sedan försöka göra så mycket mål som möjligt. Vi får se hur långt det tar oss. Det kommer att vara nerver i sista omgången. Allting spelas samtidigt. Vi får se.

Även i Djurgården, som kommer till Norrköping på lördag, finns det gott om gamla IFK:are. Inte minst Emir Kujovic som vände hem från proffslivet i somras för spel i serieledaren.

Han säger till Sportbladet:

– Det är speciellt måste jag säga, jag såg direkt när jag skrev på för Djurgården att det kan avgöras där och nu är det faktiskt så. Det blir speciellt, det är första gången jag kommer hem... eller dit.

– Allsvenskan ska avgöras, det står guld på menyn och jag är hungrig.

Christoffer Nyman kan hjälpa de guldjagande utmanarna på lördag.
Christoffer Nyman kan hjälpa de guldjagande utmanarna på lördag.
Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!