Listan: Här är krogarna i Norrköping som visar EM

Sugen på att följa fotbolls-EM på krogen? Här är listan över ställena i Norrköping med omnejd som visar Sveriges och övriga matcher.

Sverige inleder EM-slutspelet med match mot Spanien på måndag.

Sverige inleder EM-slutspelet med match mot Spanien på måndag.

Foto: Montage: Claudio Bresciani, Pär Fredin/TT

Fotboll2021-06-10 21:00

Den uppskjutna EM-festen, som är utspridd över halva Europa, sparkar igång med Turkiet–Italien på fredag klockan 21.

Sverige inleder med match mot Spanien (Sevilla, måndag 21.00) följt av Slovakien (Sankt Petersburg, fredag 18 juni 15.00) och Polen (Sankt Petersburg, onsdag 23 juni 18.00). Finalen, som spelas i London, avgörs den 11 juli klockan 21.00.

TV-bolaget Allente (som är en sammanslagning av Viasat Consumer och Canal Digital) äger de exklusiva sändningsrättigheterna för offentlig visning till fotbolls-EM. De hoppas på en "folkfest" på stan, men under kontrollerade former.

– EM är på gång och vi ser ett ökande intresse från restauranger, pubar och andra aktörer som vill visa fotbollsfesten. Nu när restriktionerna kring covid-19 lättat från den 1 juni vill svenskarna ut och träffas igen, så klart under trygga former och enligt de rådande restriktionerna. Många restauranger och pubar har redan säkrat sitt avtal men det går också att göra fram till EM börjar och även kontinuerligt under EM” säger Maja Wikman Ulrich, kommunikationschef på Allente, i ett pressmeddelande.

Följande tio ställen i Norrköping har rättigheter för visning: Babylhouse (Trädgårdsgatan 20), Bistro Plaza (Skolgatan 7), Grekiska grill & bar, (Nya Torget 3), Highlander Inn (S:t Persgatan 94), Hugo (Slottsgatan 116-118), Piccolo Mondo (Norralundsgatan 9), The Bishops Arms (Tyska torget 2 A), The Cromwell House (Kungsgatan 36), Titans Sportbar (Olai Kyrkgata 18) och Världens Bar (Västgötegatan 17).

Övriga restauranger i närheten av Norrköping som visar EM är O´Learys i Finspång, Pub Kompassen i Arkösund och Stora Bakfickan på Vildmarkshotellet i Kolmården. Listan uppdateras hela tiden och nya ställen kan tillkomma.

Coronarestriktionerna innebär numera att restauranger får ha öppet till 22.30 vilket i nuläget innebär problem för matcherna som startar 21.00 (bland annat Sveriges första match). Den svenska supportergrupperingen Camp Sweden har uppmärksammat den krocken och har vädjat i ett brev till regeringen om att förlänga öppettiderna till 23.00, vilket bland annat Sportbladet har skrivit om.

Övriga restriktioner är fortsatt max fyra personer per sällskap, att alla gäster ska kunna hålla minst en meters avstånd till varandra och att endast besökare med sittplats får serveras mat och dryck. Varje restaurang har också en egen maxkapacitet beroende på lokalens storlek.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!