Linus blev pappa på matchdagen

Linus Wahlqvist Egnell blev pappa samma dag som IFK slog Helsingborg. "Det var inte rätt att spela, speciellt mot den egna familjen", säger han.

Linus Wahlqvist Egnell är numera tvåbarnsfar.

Linus Wahlqvist Egnell är numera tvåbarnsfar.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2022-10-20 17:30

Det blev en lycklig onsdag för Linus – även om han mest satt vid sidan om.

Först fick familjen Wahlqvist Egnell en andra dotter under förmiddagen och senare på kvällen slog IFK Helsingborg med 2–0.

– Tidsmässigt fanns det plats att spela men inte känslomässigt. Jag och Glen (Riddersholm) hade ett snack igår på förmiddagen men för att göra sig själv och supportrarna rättvisa var det inte rätt. Speciellt inte mot den egna familjen, att spela match direkt efter, säger han efter torsdagsträningen.

Den utökade familjen återvände hem redan sent samma kväll. Då hade Linus även hunnit med att inkassera tre IFK-poäng, även om han själv inte bidrog på planen.

– Jag såg större delen av den i alla fall, med den tid som blev över. Jag såg första halvlek och missade första 20 av andra. Men det var skönt med vinst.

Eid gjorde det bra som ersättare på din högerbacksplats.

– Jättebra. Som sagt, första halvlek såg jag mest av och jag tyckte han var riktigt bra. Även en sån som Shabani, som fick starta igen, tycker jag var klass. Så det är jättekul för de som inte har fått spela så mycket på slutet, att de fick göra bra insatser.

Linus ser fram mot ett nytt kapitel i familjelivet.

– Vi hade Filippa sedan tidigare, hon blev tre år för två veckor sedan. Nu sitter vi med två döttrar så det blir full fart.

Du tror det hade varit lugnare med två killar?

– Nej, det tror jag inte. Men för egen del hamnar man ju i underläge, säger han och ler.

Är något namn bestämt?

– Bara halvt. Vi vill inte gå ut med det än.

Parallellt med familjelyckan ska Linus Wahlqvist Egnell och IFK ro den här tunga säsongen i mål. Tre poäng mot Helsingborg var mer än välbehövligt, även om det allsvenska kontraktet inte är helt räddat ännu.

– Innan något är matematiskt klart är inget klart. Det finns fortfarande poäng att spela om och vi vill också utvecklas som lag. Det finns tre matcher till att bli bättre på med tanke på nästa år också, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!