Larssons målsuccé – avgjorde igen för Spartak

Jordan Larsson har hittat målformen i Ryssland. I helgen gjorde han två mål i derbyt. Ikväll blev det två nya mål när Spartak Moskva vann i cupen.

Jordan Larsson har hittat målformen i Spartak Moskva.

Fotboll2019-10-31 21:10

Det har börjat ljusna på allvar offensivt för IFK:s skyttekung från våren. Jordan Larsson hade en väldigt stark utveckling i IFK efter ett tufft 2018 och såldes för stora pengar till Ryssland i somras.

I Spartak Moskva har han fått kämpa i början, men nu har det lossnat på slutet.

Rejält dessutom.

I derbyt mot Lokomotiv Moskva senast hoppade han in och blev hjälte med två mål när laget vann med 3–0. När laget under torsdagskvällen spelade åttondelsfinal i den ryska cupen mot Rostov blev det två nya mål för Larssons del.

Den här gången fick han förtroendet från start och tog det med besked.

Larsson inledde målskyttet med att sätta 1–0 i den 43:e minuten. En knapp kvart in i den andra halvleken utökade han ledningen med sitt andra mål och Spartak Moskva såg ut att gå mot en stabil seger. Rostov fick dock till en reducering med tre minuter kvar genom Alexander Dolgov och skapade lite nerv.

Men Larssons lag stod upp och höll undan till seger i cupmötet till slut.

Karta: Spartak