Larsen tillbaka efter skada och mardrömsmatch

Kasper Larsen är tillbaka efter avstängning och en småkänning. "Det är grönt nu", säger IFK-backen.

Kasper Larsen tränar för fullt igen.

Kasper Larsen tränar för fullt igen.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-10-23 16:30

Den 26-årige dansken är tillbaka på träningsplanen. Annars var det ett tag sedan.

Kasper Larsen var avstängd mot Kalmar och innan dess var det landslagsuppehåll. Då passade han på att läka ihop kroppen.

– Det var två veckor när jag visste att jag inte skulle spela. Det har varit en lång säsong och kroppen är sliten. Men det har inte varit några stora problem, det var bara för att samla kroppen och optimera det fysiskt, förklarar han efter onsdagsträningen.

Foten har ändå spökat för Larsen men det är inte samma skada som han åkte på i våras. 

– Det kom mot Falkenberg, när jag fick en spark och gick ut i halvtid. Jag kände det också mot Sundsvall, berättar han.

Då smärtade nog baklängesmålen mer i Larsens senaste match. IFK kom tillbaka från 0–3 och lyckades ändå få 4–4 till sist.

Men vad hände där, efter IFK:s supertäta defensiv hela hösten?

– Bra fråga. Det var fotboll när det är som värst. De gjorde mål på alla sina chanser. Det var hundra procent på lägen som inte var klara chanser ens. Men det var bra gjort av dem och dåligt av oss. Men vi visade fantastisk moral i andra halvlek.

Kasper Larsen är alltså redo för spel igen, i den vanligtvis samtrimmade trebackslinjen där Henrik Castegren har fyllt upp med den äran de gångerna han har släppts in i år. 

– Jag tycker alla gör det bra och det är fint med konkurrensen, konstaterar Larsen.

Två matcher återstår av säsongen där IFK har hamnat i ett litet vakuum bakom den stenhårda guldstriden.

Det lutar åt att femteplatsen består även om man måste hålla undan för Häcken, närmaste motståndare borta på söndag.

– Vi måste spela för stoltheten också, så att vi kan få ett bra avslut inför nästa säsong. Det har varit en lång och spännande säsong, med Europaspel också. Om vi kan sluta topp fem är det ändå acceptabelt men det är klart att vi strävade efter att komma högre, säger Larsen.

Vet du om att IFK har nio raka segrar mot Häcken?

– Är det så? Det är bra statistik. Hög press också, haha. Jag vet inte varför det har blivit så men jag hoppas att det fortsätter.

I den sista omgången kan IFK ändå spela en viktig roll i guldstriden. Djurgården, som har ryckt ifrån Hammarby, Malmö och AIK i toppen väntar på ett utsålt Östgötaporten den 2 november.

– Folk pratar så mycket om den matchen. Just nu är det inte så mycket fokus på den för oss men det blir kul. Vi vill avsluta på ett bra sätt, det betyder mycket, säger Kasper Larsen.

Kasper Larsen tränar för fullt igen.
Kasper Larsen tränar för fullt igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!