Landslagsmittfältaren missar matchen: "Stukade foten"

Sista matchen innan sommaruppehållet. Då får IFK Norrköping klara sig utan den finska landslagsspelaren Dana Leskinen. "Hon stukade foten på träning", säger tränaren Tor-Arne Fredheim.

Tor-Arne Fredheim är nöjd med vårsäsongen.

Tor-Arne Fredheim är nöjd med vårsäsongen.

Foto: Kenta Jönsson

Fotboll2024-07-04 18:00

Dana Leskinen har endast startat två matcher under den allsvenska säsongen och har mestadels fått agera inhoppare. Men mot topplaget Kristianstad kommer den offensive 22-åringen, som kan spela på flera olika positioner, inte ens finnas med som ett alternativ på bänken.

– Det är tråkigt, men det är sånt som händer tyvärr, säger Tor-Arne Fredheim. 

IFK kommer närmast från förlust hemma mot Hammarby med 0–3 och hoppas kunna bryta den negativa trenden i vårsäsongens sista match. 

– Jag tar med mig hur modiga vi var i vårt presspel och hur mycket avslut vi hade jämfört mot hur många vi släppte till. Även om vi släpper in de där målen hade inte Hammarby mer än de avsluten. Vi måste bara fortsätta tro på det vi gör och inte tveka för att vi inte gör mål och att det mesta bakåt går in just nu, säger han. 

Han lyfter fram några faktorer som blir extra viktiga mot Kristianstad:

– Viktigt i det här läget är egentligen att hitta rätt i försvaret. De är väldigt spelskickliga och det är viktigt att vi inte får springa och jaga för mycket utan ligger rätt, så vi får energi till anfallsspelet. Vi behöver orka anfalla och inte slösa all energi i försvaret.

Hur viktigt hade det varit att avsluta vårsäsongen med en vinst?

– Det är klart att det hade varit optimalt, men i det här läget förra året hade vi tio poäng och nu har vi 17. Vi stressar liksom inte hur det än går, men det är klart att det vore skönt med vinst, säger Tor-Arne Fredheim.

undefined
Dana Leskinen missar hemmamatchen mot Kristianstad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!