Krisen allt djupare i DMK:s Sparta Prag

Krisen växer i David Moberg Karlssons Sparta Prag. "Det är aldrig kul att man blir konfronterad av fans och så vidare", säger DMK.

David Moberg Karlssons Sparta Prag är i allt djupare sportslig kris efter en ny förlust.

David Moberg Karlssons Sparta Prag är i allt djupare sportslig kris efter en ny förlust.

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Fotboll2019-09-30 17:25

Han gjorde ett starkt 2018 i IFK innan proffsflytten gick till Sparta Prag. Den gångna våren gjorde David Moberg Karlsson bra ifrån sig, svarade för en del poäng och fick förtroende.

Men under sommaren bytte klubben tränare. 

Michal Hornak fick gå. Vaclav Jilek kom in.

Och med det har också Moberg Karlssons speltid gått från mycket förtroende till väldigt lite. Det berättade han om för Sporten i början på september.

Läget har inte förbättrats. Snarare tvärtom. Det har bara blivit tre starter och två inhopp hittills den här hösten på 14 matcher. Och i de två senaste i ligan har han inte ens funnits med i truppen.

– Det är inget att gnälla över. Ibland föredrar nya tränare andra typer och han var heller inte den som tog dit mig. Jag kom dit med idén om att min defensiv inte är lika bra, men att man skulle ha överseende med det. Jag löper inte lika mycket som andra spelare, men man tyckte ändå att mina offensiva kvaliteter skulle vara tillräckligt bidragande till laget. Så har det inte varit hos den nye tränaren. Det handlar mycket om att de inte tycker att jag löper lika mycket som andra spelare, säger David Moberg Karlsson till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

– Det är en konstig situation. När jag kom tillbaka efter uppehållet var jag på affischer som en bra spelare i den här ligan. Det är lite konstigt att gå från hyfsad till att vara helt i frysboxen. De har "stats" och GPS hela tiden på träning och de tycker inte att jag löper tillräckligt mycket, men samtidigt hade jag samma "stats" under förra tränaren.

Sparta Prag går trögt överlag. Efter förlusten med 0–1 mot Viktoria Plzen nu i helgen fick de tillresta supportrarna nog. De krävde helt enkelt att spelarna skulle ta av sina tröjor som sedan visades upp som troféer på läktaren efter slutsignalen. Eftersom den förre IFK-anfallaren själv inte var med i truppen slapp han i alla fall den upplevelsen.

– Jag hörde bara från Andreas (Vindheim, tidigare i Malmö FF) om det. Det är aldrig kul att man blir konfronterad av fans och så vidare. Men det är inte så att vi sitter och jublar över situationen som vi är i. Det finns roligare saker än att förlora matcher. Det händer ju sådant i Sverige också och helst av allt hade man ju velat ha frid och fröjd, berättar Moberg Karlsson vidare för Fotbollskanalen.

Själv har han inte blivit konfronterad under den tuffa säsongsstarten. 

– Nej, det tycker jag inte. Jag lirade mer förra säsongen och då var det mer positivt. Nu lirar jag inte längre, så de känner väl inte igen mig. Jag har klippt mig också. Ena dagen är man hyllad, andra dagen vet de inte vem man är. 

Karta: Generali Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!