KLART: Smedby spelar i division 1 även nästa säsong

Smedby AIS spelar i division 1 även 2025.
Men kommer att göra det med en ny tränare vid rodret.
"Jag kommer inte vara kvar", säger Hampus Dahlström, som lett laget i år.

Anna Fredrikssons Smedby AIS spelar i division 1 även nästa säsong.

Anna Fredrikssons Smedby AIS spelar i division 1 även nästa säsong.

Foto: Henrik Jonsson

Fotboll2024-10-12 17:30

I fjol var de ett topplag och slogs för att ta klivet upp i Elitettan. I år har Smedbys damlag kämpat i andra änden av tabellen – men efter lördagens 2–0-seger hemma mot jumbon Värmdö kunde spelare och ledare dra en lättnadens suck.

27 inspelade poäng innebär att det inte blir någon nedflyttning. Kontraktet är säkrat med två omgångar kvar att spela.

– Det är klart att det är en jätteskön känsla. Det är jätteviktigt för klubben att vara kvar i division 1. Det är ett ungt lag och kan man behålla stommen så kommer laget bara att bli bättre, säger Hampus Dahlström.

Vad var det som gjorde att ni kunde bärga den här viktiga segern?

– Det är en match som går lite i perioder. När vi har våra bra perioder så var vi bättre än vad Värmdö var under sina bra perioder.  Det var roligt för en sådan som Hanna Sävhult som fick stänka dit en boll och hon gör en jättebra match, tillsammans med flera andra. Även om det inte var en strålande match så visar spelarna en kämpaglöd och energi matchen igenom. Det var starkt av tjejerna att ta fram det.

Hampus Dahlström tog över som tränare inför den här säsongen efter att Daniel Helmesjö lämnat klubben. Men det blir bara ett år i klubben för tränaren.

– Jag kommer inte vara kvar. Jag pendlar från Nyköping och min arbetssituation gör att det blir svårt att få ihop det, säger Hampus Dahlström.

Matchfakta

Division 1 Mellersta

Smedby AIS–Värmdö 2–0 (0–0)

Smedbys mål: Hanna Sävhult, Ester Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!