Klart med IFK:s spelschema i cupen

Spikat hur IFK:s spelschema ser ut i jakten på Europa.

Jens Gustafsson.

Jens Gustafsson.

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Fotboll2019-11-28 12:15

Slutseger i Svenska Cupen är den enda möjligheten för IFK Norrköping att ta sig ut i Europa League även kommande sommar.

Då krävs till att börja med gruppseger i cupens grupp fem där Hallandstrion Halmstad, Falkenberg och Tvååker väntar. På torsdagen hade Svenska Fotbollförbundet spikat datum för samtliga gruppspelsmatcher.

IFK inleder hemma mot Halmstad på eftermiddagen den 23 februari. En speciell match inte minst för förre IFK-kaptenen Andreas Johansson, som då kommer tillbaka till den arena där han tillbringade många lyckosamma säsonger.

Även i IFK finns en dos Halmstad-koppling. Managern Jens Gustafsson samt spelarna Isak Pettersson och Sead Haksabanovic har tidigare varit verksamma i klubben på västkusten.

I omgång två väntar Tvååker, mittenlag i division 1 södra den senaste säsongen, på bortagräs den 1 mars och i den avslutande – och förmodligen helt avgörande – omgången kommer allsvenska konkurrenten Falkenberg på besök till Östgötaporten. Det den 7 mars.

– Jag skulle säga att det är en ganska tuff lottning. Både Falkenberg, Halmstad och Tvååker är ju lag som garanterat kommer att vara...det är inga lag som man vinner klart emot. De kommer strida direkt. Det är tuffa kollektiv att ta sig an, sa IFK:s manager Jens Gustafsson tidigare i höstas.

Kvartsfinalerna, med de åtta gruppsegrarna, spelas 14–15 mars och semifinalerna sen 21–22 mars. Finaldag bestäms senare.

IFK laddar även med match- och träningsläger i Portugal, och har träningsmatcher mot Jönköpings Södra och isländska Breidablik inplanerade på hemmaplan.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!