Klart: Här är duon som stannar i IFK

Här är IFK Norrköpings senaste kontraktsförlängningar. Ronja Karlsson Törnborg och Junis Andersson vill vara med på tåget även nästa år.

Junis Andersson.

Junis Andersson.

Foto: Fredrik Rosander

Fotboll2019-12-04 15:36

IFK Norrköping, topplag i division 1 den gångna säsongen, ligger väl framme med formandet av truppen. 

En rad spelare har säkrats upp i vinter och nu är det klart att anfallaren Ronja Karlsson Törnborg och mittfältaren Junis Andersson fortsätter sin satsning. 

–Vi har en träningsmiljö där alla vill bli bättre och föreningen tror på oss och vi hoppas på ett avancemang uppåt, säger Törnborg Karlsson till IFK:s hemsida

– Mina förhoppningar är självklart att fortsätta utvecklas och att vi tar steget upp i år – jag vill inte ha en andraplats, det är målet. 

Junis Andersson bytte LFC mot Östgötaporten. Mittfältaren ser tillbaka på en säsong som innehöll 17 seriematcher och två framträdanden i Svenska Cupen. 

Men det blir bara en halv säsong i IFK innan Andersson sticker till USA för studier och spel på college.

– Alla i truppen är revanschsugna sedan förra säsongen, vilket gör att vi kommer kämpa än mer för en plats i elitettan. 

Sedan tidigare är det klart att Ella Degerstedt och My Cato lämnar IFK för spel i Kvarnsveden. 

Tränarduon Anna Eriksson och Christin Lilja var tidigt ute med att skriva på nytt kontrakt och fick med sig följande spelare att gå samma väg: Ida Andersson, Lovisa Gustafsson, Julia Nyström (målvakt), Alma Sjödahl, Clara Flenhagen och Vanessa Karagöl. 

Vad gäller IFK:s försäsongsprogram och vilka träningsmatcher så har det klarnat. Det är spikat att "Peking" kommer möta: Älvsjö AIK, IFK Hallsberg, Rävåsens IK och Västerås BK30.

Ronja Karlsson Törnborg.
Ronja Karlsson Törnborg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!