Jurister kopplas in – så påverkar det Agardius på plan

Viktor Agardius har varit en IFK Norrköping-spelare i två veckor. Speciellt harmoniskt har det inte varit, vid sidan om planen.

Carl Björk och Viktor Agardius tränar inför andra omgången i cupen.

Carl Björk och Viktor Agardius tränar inför andra omgången i cupen.

Foto: Kenny Wiis

Fotboll2021-02-24 12:55

Ni kan storyn. IFK Norrköping presenterade Viktor Agardius som ett nyförvärv 9 februari. Det skapade stor ilska hos Mjällby som menar på att de och Agardius var muntligt överens om ett fortsatt samarbete.

Nu ska jurister från svenska fotbollsförbundet kopplas in och förhoppningsvis reda ut alla turer.

När Sporten möter upp Viktor Agardius efter IFK Norrköpings onsdagsträning så inleder han, med ett snett leende, att säga att han misstänker vad vi vill prata om.

Viktor Agardius är tydlig med att han välkomnar en utredning av jurister, och att han inte vill berätta alla detaljer utåt utan kommer att delge hans fulla bild av ärendet till juristerna.

Enligt dig, vad var ni muntligt överens om?

– Att vi skulle träffas, jag och sportchefen för att göra upp de sista detaljerna med en ambition om att skiva på. Självklart trodde jag att vi skulle lösa det. Men man vill ju ha vissa grejer klart först. Alla grejer var inte på plats som jag har sagt exempel på. Sen var det andra saker också, men jag känner att jag inte behöver gå ut och berätta mer.

Två exempel som Agardius nämner: Vad var överenskommet för slutdatum på avtalet – och när skulle hans nya lön börja gälla om Mjällby trillade ner i superettan.

Sen kom samtalet från IFK?

– Exakt.

Hur är det här för dig, kan du slå bort det eller gnager det i dig när du vill komma in på ett bra sätt i din nya klubb?

– De första två veckorna här nu har varit fokus på IFK fullt ut, att komma in i laget och lära känna alla så fort det går. Cupspelet är igång och jag vill komma i form så fort möjligt. Sen kommer det upp lite såna här grejer ibland som man får ta itu med. Men det får jag räkna med nu när Mjällby vill gå vidare med det. Men jag kan väl hoppas nånstans också att man kan släppa det och gå vidare. Så att Mjällby kan fokusera på sitt och jag kan fokusera på mitt.

Viktor Agardius berättar att han inte alls tänker på den pågående soppan när det är träning. Då kan han hänge sig fullt ut till övningarna som genomförs och de taktiska direktiven som delges från Rikard Norling.

– Det kanske hade varit skillnad om jag varit en 20-åring som fått detta på sig. Men jag är ändå så pass gammal nu att jag vet vad jag ska fokusera på. För mig är det inga problem på så sätt. Jag vill bara kunna få det bra och fortsätta komma in i det på ett bra sätt i IFK Norrköping.

Är du hoppfull om en bra lösning på det här?

– Ja, absolut.

31-årige Viktor Agardius hoppade in både mot Elfsborg i sista träningsmatchen och i cupsegern mot Gif Sundsvall senast. 

– Det gäller att vara smart och inte rusa in i något för fort. Även om jag är ruskigt sugen på att hjälpa laget, säger Viktor Agardius.

Mot Sundsvall spelade du som wing-back till vänster, huvudtanken med dig är väl som en av de tre i backlinjen?

– Jag vet inte om jag kommer att synas där mer, det får du fråga Rikard om. Vi har haft en plan på att jag ska spela som en av de tre där bak, till vänster. Det är där jag trivs bäst och haft samtal med Rikard om. Samtidigt kan en wing-back vara mer trött än nån annan vid den här tiden på året, då får man hoppa in i där i stället. Det kan vara bra att prova på olika positioner för att ytterligare lära känna sina medspelare.

Skulle du vara redo för 90 minuter mot Sandviken tror du?

– Svårt att säga. Det är bara onsdag nu. Vi har ett ständigt snack om hur kroppen svarar. Men jag hoppas att jag är redo för 90 inom en tid.

Viktor Agardius

Ålder: 31 (född 23 oktober 1989). Längd: 181 centimeter.

Tidigare klubbar: Kristianstads FF, Mjällby AIF, Kalmar FF, AS Livorno.

Karta: Platinumcars Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!