Joacim Turessons mål räckte inte när Kimstad föll mot Tallboda

Kimstad räckte inte till mot Tallboda på bortaplan i division 5 Östergötland mellersta herr i fotboll.

Tallboda IF vann mot Kimstad GoIF

Fotboll2024-09-21 15:24

Matchen på lördagen slutade 4-1 (2-0) till Tallboda.

- Tuff match mot seriens enligt mig bästa lag. Vi håller ändå ställningarna rätt bra, men vi bjuder de på alldeles för enkla mål vilket man inte har råd med i en sådan här match. Eloge till våra tolv gubbar som krigar i 90 minuter, kommenterade Kimstads tränare Zack Jacobsson.

Tallboda fick en bra start på matchen. William Scherling gjorde målet, redan i tionde minuten.

Tallboda gjorde 2-0 i 18:e minuten, när Lukas Eidhammer hittade rätt. Direkt efter pausen ökade Magnus Axelsson Tallbodas ledning.

I 75:e minuten reducerade Joacim Turesson för Kimstad. Mer än så blev det dock inte för Kimstad.

Men med åtta minuter kvar att spela ökade Tallboda ledningen genom Magnus Axelsson.

Med tre omgångar kvar är Tallboda på andra plats i tabellen, och Kimstad är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Kimstad är Linköping. Lagen möts lördag 28 september 12.00 på Krokhagens IP.