Jaguar startar "Fotboll för alla"

Jaguar tar nya kliv med "Fotboll för alla" i Klockaretorpet. "Det är full fart", säger Isko Feratovic om satsningen på yngre barn.

Isko Feratovic.

Isko Feratovic.

Foto: Privat

Fotboll2019-10-11 11:00

FF Jaguar bildades 2010 som "ett lag från fritidsgårdarna". Basen finns i Klockaretorpet där grundaren och eldsjälen Isko Feratovic ser att fotbollen gör stor nytta i en socialt utsatt stadsdel.

– Det är ett intressant område. Vårt mål är att nå ungdomar och barn. Det är många som har det tufft här och behöver kunna spela fotboll. Vi vill verka för ett bättre samhälle i Klockaretorpet, säger Feratovic.

Ni känner att ni gör nytta?

– Ja. Vi får höra det från polisen och alla andra som samarbetar här. Svenska kyrkan bland annat. Men den viktigaste responsen är från föräldrarna, säger Jaguar-ordföranden.

Med åren har Jaguar utökat verksamheten och letat sig nedåt i åldrarna. Föreningen har fotbollsskola på somrarna och har bedrivit Nattfotboll i Borgsmohallen i flera år. Det är den verksamheten som nu utökas och samtidigt byter namn.

– Det nya namnet är "Fotboll för alla". Vi vill få med fler barn. Då är det kanske inte så bra att börja klockan 24 och hålla på till 04 eller 06, konstaterar Isko Feratovic med ett litet skratt.

Barnen och ungdomarna är uppdelade i olika grupper. De yngsta, 6–12 år, träffas i Klockaretorpet-hallen på lördagar. De äldre, från 12 år, kör i Borgsmohallen på fredagar. 

– Vi har redan börjat. Det är välbesökt och full fart både på fredagar och lördagar. Valdo Nyabaro och flera A-lagsspelare hjälper till i Borgsmohallen. På lördagarna är det föräldrar och två–tre yngre ledare som håller i det. Sen har vi fortfarande kvar fotbollsskolan på söndagar också. Vi har redan kört två gånger inomhus där, berättar Feratovic.

Är du med själv och tränar barnen?

– Jag hinner inte göra allt, haha. Men jag är där och delegerar lite.

Både tjejer och killar är välkomna till "Fotboll för alla". Det bästa av allt: det kostar ingenting – tack vare samarbetet med bland andra Östergötlands Fotbollförbund, Sisu Idrottsutbildarna och Norrköpings kommun.

– Vi är tacksamma för de bidragen och jag hoppas att vi kan hålla igång en lång tid framöver. 

Jaguar går också ut med en bredare uppmaning att inte bara locka barn och ungdomar från Klockaretorpet.

– Syftet är att få hit folk från andra områden också. Vi vill att även de från exempelvis Ektorp, Skarphagen, Haga och Marielund ska komma hit. De är välkomna. Det är öppet för alla som tycker att det är för dyrt med medlemsavgift, säger Isko Feratovic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!