IFK:s ilska över straffsituationen: "Ett frågetecken"

Christoffer Nyman fick ingen straff. Efter matchen är IFK-lägret upprört. "Det är solklar straff, att man inte dömer den, det är ett frågetecken", säger Tim Prica.

Christoffer Nyman i samspråk med domaren Joakim Östling.

Christoffer Nyman i samspråk med domaren Joakim Östling.

Foto: Magnus Andersson

Fotboll2024-07-08 22:23

I den elfte minuten revs Christoffer Nyman ner i straffområdet i en duell med Djurgårdens lagkapten Jacob Une Larsson. Domaren Joakim Östling valde att inte blåsa straff. 

IFK-anfallaren ger sin syn på situationen. 

– Det var kontakt, när jag fick se bilderna efteråt tyckte jag att det var straff, säger Christoffer Nyman. 

Kort efter straffsituationen tog Djurgården ledningen med 1–0 efter mål av Deniz Hümmet. 

– Just då är man i nuet och vill ha straff, men matchen går vidare, sen är det så klart jobbigt att de gör mål direkt efteråt.

undefined
Tim Prica.

Tim Prica kom haltandes med kryckor efter matchen. Anfallaren fick en smäll på foten i den första halvleken och kunde inte fortsätta efter halvtidsvilan. 

– Det var en tackling ganska tidigt i matchen. Något hände i min fot som gör ont och det släppte inte riktigt, sen blev det lite bättre mot slutet av halvleken, säger han.

– Sen när vi kom in i halvtid och jag fick sätta mig och adrenalinet dog lite kände jag att det inte gick att fortsätta.

Hur illa det är med foten vet Tim Prica inte. I den 16:e minuten tilldelades han ett gult kort efter att ha protesterat i samband med en hörnsituation. 

– Jag tycker att han dömde fel. Jag tyckte det var solklart att det var hörna och han ville inte ge oss den heller, säger han. 

Om straffen säger Tim Prica:

– Det är solklar straff, att man inte dömer den, det är ett frågetecken.

undefined
IFK:s tränare Andreas Alm.

IFK-tränaren Andreas Alm kommenterade domarinsatsen på presskonferensen efter matchen. 

– Jag har en rad utfall mot domaren som jag är besviken på, med straff och (Besard) Sabovic applåd i ansiktet på domaren och Sabovic slag på Daniel (Eid) mellan benen.

– Domaren stegar upp och gör tio och en halv meter till muren även fast mina spelare påpekar att det här avståndet kan vi inte bara ha på en frispark så insisterar han och står kvar i stället för att stega om. Men så är det, det är den dåliga förlorarens kapitel som jag pratar om.

Vad är din bild av straffsituationen?

– Att det inte är straff eftersom domaren inte dömer det.

Delar du den uppfattningen?

– Man får välja vad man tycker i den situationen. "Totte" (Christoffer Nyman) går förbi, (Jacob Une) Larsson väljer att bara gå på kropp. Vi såg en straff för Mjällby häromdagen där det var mindre kontakt. Det är upp till domaren och vad han tycker ska vara straff. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!