IFK:s frustration – bollen sitter inte: "Nu stressar vi upp oss"

Lagets anfallare har inte gjort mål på sju matcher och nu utgick en annan viktig pjäs skadad. Det finns minst sagt bekymmer i IFK:s offensiv. "Det är mycket stolpe ut nu", säger Sabina Ravnell.

Sabina Ravnell är frustrerad över IFK Norrköpings målsvacka.

Sabina Ravnell är frustrerad över IFK Norrköpings målsvacka.

Foto: Teodor Svensson

Fotboll2024-06-25 05:00

Tor-Arne Fredheims gäng fick nöja sig med en poäng hemma mot BP efter att återigen ha misslyckats med att göra mål. Slutresultatet 0–0 innebär den tredje raka mållösa matchen för Peking.

– De har inte ett skott på mål och vi har många chanser som är nära så det klart man är besviken. Vi har svårt med lag som ligger 5–4–1 och bara väntar och väntar, det är inte lätt att bryta igenom, men vi har ju tryck i flera perioder och då behöver vi utnyttja våra lägen bättre, säger tränaren.

Efter en match som i mångt och mycket liknade den mot Piteå väljer han även att se ljusglimtarna.

– Tittar vi fotbollsmässigt, att vi dominerar en match på det här sättet under vårt andra år i allsvenskan, så är jag oerhört nöjd. På så sätt har de här två matcherna ändå varit ett fall framåt.

undefined
IFK Norrköpings tränare Tor-Arne Fredheim.

Måndagens möte var ännu en match där Sabina Ravnell rev och slet ute på sin kant utan att det ledde till någon spräckt nolla.

– Det är ju en match där vi har bollen och spelar spelet, men återigen gör vi inte mål. Och gör man inte mål så vinner man inte matcher, säger Ravnell.

Vad är det som inte klickar?

– Helt ärligt vet jag inte just nu. Vi har ju en idé på vad vi ska göra och kommer till inläggslägen. Det är väl bara det där lilla sista som inte är där. Det är en sur känsla, de är kompakta i sin fembackslinje och vi behöver luckra upp dem mer än vi gör i dag.

Nio av Norrköpings totalt fjorton gjorda mål i årets damallsvenska kom under lagets fyra första matcher.

– Det flyt vi hade i början har nu blivit oflyt. Vi har flest ramträffar i hela ligan, säger Tor-Arne Fredheim.

Även Sabina Ravnell är inne på att turen har vänt för IFK.

– Det är mycket stolpe ut nu i flera matcher i sträck. Nu stressar vi upp oss mer och mer jag tror det är väldigt frustrerande för oss alla att vi inte får in bollen.

Längst fram i ledet står IFK:s anfallsstjärna Sara Kanutte Fornes. Norskan fick en drömstart på säsongen där allt gick in och hon efter fyra omgångar ledde skytteligan på fem gjorda mål.

Sedan dess har det inte blivit fler fullträffar.

Hur stort orosmoln är det att ha en nia som inte gjort mål på sju matcher?

– Det kommer. Hon är supervass i träning och kan sätta sina lägen. Hon har ju två bra lägen här i dag också, ett kanonskott och en skarv. Hon oroar motståndarna hela tiden och det kommer vända när som helst, säger Tor-Arne Fredheim.

På tal om orosmoln var det nog många IFK-supportrar som höll för andan när Sabina Ravnell, som kanske varit hela IFK:s bästa offensiva spelare de senaste matcherna, jämrande haltade av planen med bandagerat lår efter en kollision.

– Jag fick ett knä på ett ställe på låret där jag normalt är ganska känslig, så det gjorde ont. Förhoppningsvis är det bara en lårkaka, och ingen längre skada, säger hon.

undefined
I slutet av andra halvlek behövde Ravnell hjälp för att ta sig av planen.

Smällen mot knäet var inte det enda fysiska spelet som Ravnell fick utstå – och efter matchen riktar hon kritik mot domarteamet.

– Ju mer matchen går, ju mer efter var BP-spelarna i situationerna. Jag tycker det är synd att domarna ser så lite som de gör vid många tillfällen. Men man kan inte göra så mycket mer. Det är tråkigt att det blir som det blir, men smällar får man ju ta.

Du tycker ni borde fått med er mer i frisparksväg?

– Ja, i vissa tillfällen tycker jag absolut att vi borde få med oss något mer.

undefined
Tor-Arne Fredheim tyckte Vesna Milivojevic gjorde det jättebra som tia och säger att det nog är hennes bästa roll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!