IFK-tränarens svar efter utspelet: "Det har jag sagt"

Emma Lind är frustrerad. IFK-tränaren manar till lugn. "Jag har inte bestämt mig för någon målvakt och det vet hon också", säger Tor-Arne Fredheim.

IFK:s tränare Tor-Arne Fredheim.

IFK:s tränare Tor-Arne Fredheim.

Foto: Magnus Andersson

Fotboll2024-06-24 09:00

Nyheten i korthet

  • IFK Norrköpings målvakt Emma Lind uttrycker missnöje över sin nuvarande situation i laget, efter att ha blivit åsidosatt till förmån för kollegan Sofia Hjern.
  • Tränare Tor-Arne Fredheim svarar att han inte har någon favorit mellan de två målvakterna och att Lind känner till detta. Han uppmanar Lind att ha tålamod och ta till vara på de chanser hon får.
  • IFK:s sportchef Dennis Popperyd har avböjt att kommentera situationen. Han meddelar att klubben har en bra intern dialog med Lind.

Målvakten Emma Lind har blivit åsidosatt när kollegan Sofia Hjern fått stort förtroende. Till NT var 28-åringen, som spelat i Champions League med italienska Roma, öppen med att hon var missnöjd med sin nuvarande situation i IFK Norrköping. 

– Jag och Sofia har olika spelstilar och Tor-Arne (Fredheim, tränare) verkar inte föredra min. Det är hans val. Han säger att konkurrensen är på samma nivå. Jag vet inte, det får stå för honom, sa hon. 

Tor-Arne Fredheim ger sin syn på uttalandet. 

– Det är klart det är jobbigt för alla spelare som inte får spela. Så är det ju. Det är inga konstigheter med det, säger han.

– Det är viktigt för henne att kämpa och ligga i. Det har inte gått allt för många omgångar sedan hon var skadad. Det gäller att ha tålamod och när man får chansen ska man ta vara på den. 

Hur hanterar du en så pass frustrerad spelare?

– Det är klart man ska vara frustrerad när man inte får spela. Vi har precis haft ett snack om konkurrenssituationen och jag bestämmer inte långt innan att den här spelar på grund av det här motståndet. Eftersom de (målvakterna) är så jämna som de är.

undefined
Emma Lind har gjort ett framträdande för IFK denna säsong.

Tor-Arne Fredheim förklarar att han inte föredrar Sofia Hjerns spelstil före Emma Linds. 

– Hon (Emma Lind) fick spela och sen blev hon skadad. Jag föredrar inte någon spelstil före någon annan. Det är konkurrens som på alla andra positioner.

– Hon vet att jag skulle matcha henne. Det har jag sagt, att det är jämnt skägg mellan henne och Sofia. Jag har inte bestämt mig för någon målvakt och det vet hon också. Sen vet jag att hon och Dennis har pratat. 

NT har sökt IFK:s sportchef Dennis Popperyd. I ett sms skriver han: “Jag avböjer att kommentera. Vi har en bra dialog med Emma internt och håller det där”.

Under måndagen ställs IFK mot Brommapojkarna hemma på Platinumcars Arena. Yttermittfältaren Dana Leskinen är sjuk och missar med största sannolikhet matchen. Svea Rehnberg och Viktoria Veber som varit borta ett tag är fortsatt indisponibla, enligt Tor-Arne Fredheim.

– Det är en jätteviktig match, det är ett lag som är på vår nivå. Vi måste se upp, vi har haft svårt med 5–4–1-lag. Vi skapade chanser mot Piteå, men gjorde inte mål. BP spelar likadant, lågt och tajt och går på omställningar, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!