IFK ställer in på grund av åskan

IFK Norrköping har tagit beslut på att ställa in torsdagens träningar för flera pojklag. Det berör minst 140 spelare.

IFK:s akademichef Tony Martinsson.

IFK:s akademichef Tony Martinsson.

Foto: Ulf Stråhle

Fotboll2019-08-29 13:35

Åskan drog fram över Norrköping under onsdagskvällen och natten. Ett nytt lynnigt oväder beräknas återkomma senare under torsdagen. IFK har följt väderrapporterna och chansar inte. Torsdagens träningar för många unga årskullar har ställts in. Dock berörs inte de allra yngsta som håller till i Teknikhallen.

– Det är från P10 till P13. De skulle ha tränat på Himmelstalund men vi har ställt in allt. Sen får vi avvakta väder och vind. P10 skulle ha tränat i går också men det blev inställt även då, berättar IFK Norrköpings akademichef Tony Martinsson.

Har informationen nått fram till alla?

– Jadå. Det har varit både mail och i Facebook-grupper.

Totalt handlar det om ungefär 140 spelare men även de äldre årskullarna kan beröras. Liksom självklart många andra idrottslag i och runt Norrköping.

– Det var viktigast att få ut informationen till de yngsta lagen först. Det handlar ju om logistik på ett annat sätt. Det är fler av de yngsta som är beroende av skjuts, konstaterar Tony Martinsson.

Har du varit med om att ni har gjort så här förut?

– Nej, inte vad jag kan komma ihåg.

IFK Norrköpings A-lag drog igång sin träning efter lunch. De räknade med att genomföra den som planerat, innan åskan förväntas dra in över Norrköping.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!