IFK-spelarna målskyttar i landslagen

Två IFK-spelare hamnade i målprotokollet för Sverige. Åke Andersson blev matchhjälte innan han visades ut.

Moutaz Neffati.

Fotboll2024-09-11 06:30

Flera spelare från IFK Norrköping är i väg på landslagsuppdrag. Under tisdagskvällen hamnade två av dem i målprotokollet. Moutaz Neffati blev inbytt i den 46:e minuten mot Danmark, 31 minuter senare gjorde 20-åringen Sveriges enda mål i matchen som slutade 4–1 till Danmark på Österås Idrottsplats i Hässleholm.

Ture Sandberg blev inbytt i den 68:e minuten.

I P17-landslagets match mot Danmark blev Åke Andersson matchhjälte när han hoppade in från bänken. Med sex minuter kvar av ordinarie tid nickade Andersson in det avgörande 1–0-målet. I den 90:e minuten visades 17-åringen, som debuterade för IFK:s A-lag för några veckor sedan, ut efter två gula kort.

Även Ísak Andri Sigurgeirsson fick speltid under tisdagskvällen. IFK:s yttermittfältare blev utbytt efter 65 minuter när Islands U21-landslag föll med 2–1 mot Wales.