IFK-spelaren nöjd med blågula debuten

My Cato är nöjd med sin landslagsdebut. "Något jag har drömt om länge", säger IFK-spelaren efter trenationsturneringen i Norrland.

My Cato är nöjd med sin landslagsdebut.

My Cato är nöjd med sin landslagsdebut.

Foto: Fredrik Rosander

Fotboll2019-09-04 13:27

IFK Norrköpings 17-åriga mittfältare har en spännande höst framför sig. Parallellt med kampen om seriesegern i division 1 (seriefinal mot Jitex på lördag) med IFK har My Cato gjort landslagsdebut.

Med F18-landslaget fick hon göra ett inhopp (3–1 mot Island) och en start (1–2 mot Norge).

– Det var jättekul att göra landslagsdebut och något jag har drömt om länge. Det var jättenervöst i början, men väldigt stort att få representera sitt land. Även om det var nervöst gällde det att försöka göra sin grej bara, säger Cato till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

– Det var en jättebra samling där jag kom in i gruppen på ett bra sätt. Det är en bra grupp spelare där alla tar hand om varandra vilket är viktigt. Däremellan höll alla träningar en bra nivå. En lyckad samling där jag tar med mig mycket hem till Norrköping.

De flesta övriga landslagsspelarna spelar i allsvenskan eller elitettan. 

– Tempot var högre både under träningarna och matcherna. Det gäller att hel tiden ligga ett steg före. Att du orienterar dig och vet vad du ska göra med bollen innan du får den. Det är väldigt utvecklande.

Nästa uppdrag för det blågula landslaget är EM-kvalet i Bosnien i oktober. Om My Cato kommer med även i den truppen är inte klart än, men hon hoppas förstås.

– Nu gäller det att fortsätta jobba på hemma i klubblaget för det är otroligt duktiga spelare med i landslaget och en hård konkurrens, men jag hoppas jag får chansen igen.

Till svenskfotboll.se berättar hon även om känslorna inför avslutningen för IFK, där det handlar om en spännande höstspurt och kampen om seriesegern med främst Jitex.

– Vi har gjort en bra säsong och är med i toppstriden. Vi har gjort en del bra matcher och vissa lite sämre, men vi är ett bra lag och hoppas kunna ta hem seriesegern. Det är mitt mål och jag tror att alla i laget också vill vinna serien och sen kvala upp till elitettan.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!