Glada överraskningen: Nyman med i truppen mot Degerfors

Här kommer en positiv nyhet för alla IFK-supportrar denna varma vårdag: Christoffer Nyman är med i matchtruppen i kvällens match mot Degerfors.

Christoffer Nyman hoppade in i 18 respektive 25 minuter i de två första omgångarna.

Christoffer Nyman hoppade in i 18 respektive 25 minuter i de två första omgångarna.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2021-05-13 12:06

"Förhoppningsvis är det en fråga om några veckor".

Så sade Rikard Norling 2 maj (inför matchen mot Örebro) angående knäskadan på Christoffer Nyman. Det lät sannerligen som att sannolikheten var hög för att "Totte" inte skulle kunna spela någon mer match innan EM-uppehållet tar vid 25 maj för IFK Norrköpings del.

Onekligen har rehabiliteringen gått fint för Christoffer Nyman på sistone. För när IFK Norrköping offentliggjorde truppen till hemmamatchen mot Degerfors, så fanns fjolårets allsvenske skyttekung med bland de 19 som är uttagna.

Att Nyman ska få en ocean av speltid mot nykomlingen i afton är inte att räkna med, men klart är att det betyder mycket för "Peking" att ha Nyman disponibel i de tre sista omgångarna (Degerfors, Varberg, Elfsborg) innan uppehållet.

– Om det blir grönt ljus, och om ”Totte” själv vill, så ser jag att det finns en möjlighet till ett kortare inhopp i slutet av matchen, säger tränaren Rikard Norling till Sporten inför mötet med Degerfors.

Till IFK Norrköpings hemsida säger Rikard Norling följande om motståndet som kommer till Platinumcars Arena.

– Degerfors har hittills varit konsekventa. Vi får se hur de lägger sitt försvarsspel och om de har förändrat mycket för att matchplanen ska stämma mot oss. Sådant vet man aldrig på förhand, säger Rikard Norling.

I övrigt är det samma pjäser som senast mot AIK som kommer att försvara IFK-färgerna. En kommer att sållas bort till avspark så det blir 18 spelare totalt.

IFK-truppen i sin helhet: Oscar Jansson, Julius Lindgren, Henrik Castegren, Marco Lund, Linus Wahlqvist, Alexander Fransson, Ísak Bergmann Jóhannesson, Samuel Adegbenro, Jonathan Levi, Christopher Telo, Abdulraraq Ishaq, Carl Björk, Viktor Agardius, Ari Skúlason, Kevin Álvarez, Manasse Kusu, Maic Sema, Sead Haksabanovic, Christoffer Nyman.

Karta: Platinumcars Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!