IFK-kaptenen efter hoten: "Väldigt obehagligt"

Hot har riktats mot alla spelare i damallsvenskan. IFK:s lagkapten Fanny Andersson ger sin syn på det inträffade. "Det är klart att det är väldigt obehagligt att folk blir hotade", säger hon.

Fanny Andersson.

Fanny Andersson.

Foto: Kenta Jönsson

Fotboll2024-09-23 21:49

IFK Norrköping hämtade upp ett 2–0-underläge efter den första halvleken och fick med sig en poäng från Stockholm. Wilma Leidhammar reducerade efter en tilltrasslad situation i den 52:a minuten. Fyra minuter in på tilläggstiden höll sig inhopparen Sara Kanutte Fornes framme i straffområdet och sköt in 2–2

– Jag tycker vår andra halvlek är väldigt bra. I första blir vi långa och lämnade stora ytor för Djurgården. I andra började vi vinna dueller. Det handlade att komma närmare varandra som lag och det gör vi bättre i andra halvlek, säger Fanny Andersson. 

Under säsongen har en spelare i Rosengård hotats flera gånger. I fredags kom hot mot alla spelare i damallsvenskan. NT pratade då med IFK:s säkerhetschef Erik Grundtman. 

– Sånt här ska vi inte ha inom fotbollen, sa han.

Efter att My Cato lämnade IFK för Crystal Palace blev Fanny Andersson och Sofia Hjern lagkaptener.

– Vi har fått bra information från klubbens sida och de var många på plats i dag. Vi känner oss trygga att de har koll på det hela, vi har nog inte tänkt så mycket på det i dag, säger Fanny Andersson.

Vad är det för information ni fått?

– Att det finns hot riktat mot alla spelare, men att det i dagsläget inte är något specifikt mot vår klubb eller våra spelare.

Fanny Andersson berömmer IFK:s sätt att hantera hoten och berättar om sina egna känslor om det som inträffat. 

– Det är klart att det är väldigt obehagligt att folk blir hotade. Vi har inte haft jättemycket av det i damallsvenskan tidigare, men som jag har fattat det tar de det på väldigt stort allvar, vilket känns bra, säger hon. 

Allt var lugnt under IFK:s match mot Djurgården under måndagskvällen på Stockholms stadion. I sin roll som lagkapten har Fanny Andersson inte vidtagit några speciella åtgärder. 

– Det är väl inte så mycket mer än informationen vi har från klubben. Jag tror att om folk vill prata så vet de att jag och Sofia (Hjern) finns att prata med. Det har inte känts som det funnits så stor oro i truppen och klubben har varit väldigt noga med att vi kan prata med dem, säger hon. 

Vilken typ av hot som framförts är fortfarande oklart. En polisutredning pågår. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!