IFK kan ställas mot kazakiska mästarna

Ytterligare ett lag är bekräftat klart för försäsongsturneringen i Portugal i början på 2020. IFK kan få möta kazakiska mästarna.

IFK-truppen kan ställas mot Kazakstans mästare i vinter.

IFK-truppen kan ställas mot Kazakstans mästare i vinter.

Foto: Ulf Stråhle

Fotboll2019-12-03 09:15

FC Astana är det senaste laget att bekräftas klart för The Atlantic Cup på Algarvekusten. IFK bestämde sig tidigt för att återvända till Portugal där man haft sitt försäsongsläger sedan 2016. 

De tänkbara motståndarna har börjat droppa in på slutet där flera lag nu är bekräftade klara för den kommande turneringen. Sedan tidigare var FC Köpenhamn, BK Häcken Bröndby IF, AGF Århus och BK Häcken klara. 

Nu är även FC Astana från Kazakstan bekräftat klara för turneringen. Laget vann nyligen hemma mot ett reservbetonat Manchester United i gruppspelet till Europa League med 2–1. Laget är dock redan utslaget med en omgång kvar. FC Astana vann Premjer Ligasy i Kazakstan. Klubben kommer från Nursultan och grundades så sent som 2009. 2014 blev man mästare för första gången och det är en titel man sedan inte släppt ifrån sig.

Laget har vunnit ligan varje år sedan dess. Nu kan man också bli en motståndare till IFK i vinter, beroende på hur gruppspelet indelas.

FC Astana.
FC Astana.
Karta: Faro
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!