IFK-ilskan: "Solklart mål"

I IFK-lägret undrar många varför Vito Hammershöy-Mistratis mål mot Halmstad blev bortdömt. "Vad fan är det som händer?", dundrar dansken.

Vito Hammershöy-Mistrati trodde att han gjorde sitt femte mål för säsongen. Domaren Victor Wolf tänkte annorlunda.

Vito Hammershöy-Mistrati trodde att han gjorde sitt femte mål för säsongen. Domaren Victor Wolf tänkte annorlunda.

Foto: CARL SANDIN

Fotboll2024-09-29 17:32

I den 51:a minuten dök Vito Hammershöy-Mistrati upp som gubben i lådan och tryckte in 1–0 för IFK Norrköping mot Halmstad.

Trodde han. Trodde många.

Domaren Victor Wolf dömde bort målet på grund av hands och bottenmötet slutade 0–0.

– Solklart mål, bollen var inte nära min arm. Den kom solklart på mitt bröst. Jag var sån: "Vad fan är det som händer?". När domaren blåste tänkte jag att det var frispark eller offside, för jag gjorde ingenting – jag gjorde bara mål, säger Vito-Hammershöy-Mistrati.

– Jag sa till honom: "Du har gjort ett stort fel". Han sa "sorry" eller någonting. Det är som det är, det är ett tufft jobb att vara domare. Någonstans händer sådana här saker, det är bara att acceptera och gå vidare.

I den 66:e minuten, en kvart efter situationen, sökte den offensive mittfältaren upp en av de assisterande domarna i samband med ett spelavbrott.

– Jag frågade: "Är det du som sa att det var hands?". Det var frustration. Men huvuddomaren tog beslutet.

– Vi skulle gärna haft de tre poängen, det hade varit en jätteskillnad i tabellen. Det är tufft, men det kunde ha gått åt bägge håll. Det är ett tufft ställe att spela på, planen är eländig, det är blött och mycket vind.

undefined
"Den var okej, men inte mer än det. Vi hade inte så många chanser", säger Vito Hammershöy-Mistrati om IFK:s prestation mot Halmstad.

Andreas Alm är också tydlig med sin åsikt.

– Jag har sett det efteråt och jag frågade Victor (Wolf) efter matchen var han ansåg att bollen tog. Han visade att den tog i armbågsvecket och det kan jag säga att den inte gör. Den är tuff, säger IFK-tränaren.

– Det är väldigt sannolikt att bollen tar på bröstet, men det är så det är. Det är den största chansen i matchen, men han dömer den för hands. Det är inget annat att göra än att acceptera det.

Efter presskonferensen gick Andreas Alm in i domarrummet med en iPad i handen och bad domarna åter titta på situationen. Flera spelare som gick ut från bortalagets omklädningsrummet pratade också om händelsen.

Det blev den stora snackisen i katakomberna.

Mittbacken Amadeus Sögaard är också oförstående till domslutet.

– Jag fattar inte varför. Han säger att det egentligen inte är bestraffningsbart, men i och med att det blir mål måste han blåsa. Jag tycker det är lite märkligt. Han tyckte väl knappt själv att det var hands, men blåste ändå, säger han.

– Han säger själv att han tycker det är konstigt att han skulle blåsa. Det kändes som att han var tvingad att göra det efter reglerna de fått från Uefa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!