IFK har räknat namnen – nu kan medlemmarna kräva extra årsmöte

Namnlistorna har verifierats av IFK Norrköping. Tillräckligt många medlemmar har nu skrivit under kravet om ett extra årsmöte för att rösta om valberedningen.

Efter att ha verifierat namnen på listan tillsammans med IFK meddelar Victor Thapper att det nu bara är en tidsfråga innan medlemmarna kräver ett extrainsatt årsmöte för att välja ny valberedning.

Efter att ha verifierat namnen på listan tillsammans med IFK meddelar Victor Thapper att det nu bara är en tidsfråga innan medlemmarna kräver ett extrainsatt årsmöte för att välja ny valberedning.

Foto: Teodor Svensson

Fotboll2024-07-04 17:14

I samband med IFK:s informationsmöte för drygt två veckor sedan startade medlemmen Victor Thapper en namninsamling för att få till ett extra årsmöte med syftet att välja en ny valberedning. 

Underskrift från tio procent av föreningens medlemmar krävdes, och målet på 250 namn passerades snabbt. Under torsdagsförmiddagen begav sig Thapper till IFK:s kansli för att få medlemmarna verifierade.

– I dag har vi kunnat slå fast att vi med god marginal nått upp till antalet underskrifter som behövs, säger Victor Thapper.

Detta innebär att 33-åringen nu har underlaget för att kunna kräva ett extrainsatt årsmöte. Nu kvarstår bara en officiell begäran. Något som Thapper säger kommer göras "inom kort".

– Det skulle kunna bli i morgon, det skulle kunna bli nästa vecka.

Vad hänger det på?

– Att vi inte har någon tidsbrist. Det är inget som står och faller ifall vi skulle vänta till nästa vecka.

När styrelsen mottagit begäran om extra årsmöte måste de inom 14 dagar utlysa ett sådant möte, som sedan ska hållas inom två månader.

Däremellan kommer Victor Thapper och de andra drivande medlemmarna att kalla till ett medlemsmöte för att ta in åsikter om vilka som ska ingå i det nya valberedningsförslaget.

Exakt när det kommer äga rum är ännu inte klart.

Har ni kommit närmre konkreta förslag till valberedningen?

– Det kommer konkretiseras inför årsmötet.

Ni har inga namn i åtanke redan nu?

– Det vill jag inte kommentera.

Idag utgörs valberedningen av Lars Ahlm, Maria Björk Hummelgren och Björn Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!