IFK-anfallarens besked om framtiden

Kalle Holmberg har bestämt sig. "Nu får vi se vad som händer framöver", säger han.

Fotboll 14 november 2019 16:00

Den 26-årige anfallaren har gjort sitt sista framträdande i IFK Norrköpings vitblå dress – i alla fall för den här gången.

Efter tre och ett halvt år i klubben söker han nya utmaningar. Det bekräftade han själv när han sa tack och adjö till lagkompisarna på torsdagen. 

– Nu vill jag helst utomlands, säger Kalle Holmberg innan han lämnade Norcohallen, där IFK-truppen avslutade den gemensamma träningssäsongen med ett bordtennispass.

Redan inför den nyligen avslutade allsvenska säsongen fanns det europeiska klubbar som visade intresse, hetast då var grekiska Aris Thessaloniki men det blev inget proffsäventyr då – till Kalles besvikelse.

 

Istället blev han kvar på Östgötaporten, spelade ut kontraktet och någon förlängning blir det inte.

– Nej, men jag har inte fått nåt att skriva på heller. Senaste dialogen med IFK var att det är slut här. Det är det jag har att förhålla mig till. Nu får vi se vad som händer framöver, det är absolut inget klart med någon klubb, säger Kalle.

Han har gjort 31 mål på 95 allsvenska matcher i IFK.

– Det blev en del mål ändå. Jag värvades som forward och de ska ju göra mål så jag tror IFK är nöjda med det, konstaterar han.

Kalle hade bara positivt att säga om sina år på Östgötaporten.

– Jag har haft en fantastisk tid här, var jättekul att komma hit och få spela. Det var det jag saknade i Örebro i slutet. Här har varit jättebra lagkamrater, tränare och allt runt omkring. Men det här sista året har inte varit optimalt för min del, det är väl det jag är lite besviken på. Annars i det stora hela är det toppen.

Nu är frågan var han hittar nästa utmaning på planen. I nuläget känner han sig klar med allsvenskan, och han testar gärna nåt nytt.

– Jag vill helst utomlands, vore kul att testa det om det kommer nåt bra och intressant för mig och familjen såklart. Om det kommer nåt erbjudande i Sverige får man förhålla sig till det då, men mitt mål är att komma utomlands, säger han.

Någon speciell liga som lockar?

– Egentligen inte, det får man ta som det kommer, vad som känns intressant och så.

Något som är nära?

– Det finns lite intresse här och var, men inget konkret på bordet ännu. Då får man vänta och se. Det är fortfarande ganska tidigt på januarifönstret så det är ingen brådska, absolut inte. Annars är det bara att träna på och hålla sig frisk och kry tills nåt dyker upp, konstaterar han.

 

För Kalle och även de som blir kvar i IFK väntar nu lite ledighet. 

– Jag ska bland annat hälsa på David Moberg Karlsson i Prag. Annars är jag kvar i stan här ett tag till och håller igång på gymmet. De flesta andra är också kvar i stan några veckor till så då kan man träffa dem ändå, så det här är inget farväl för alltid, säger han med ett leende.

Han avslutade på topp, måste man säga. I den interna IFK-turneringen i bordtennis stod han allt som oftast vid vinnarbordet. Henrik Castegren och Christopher Telo var närmast att utmana men Kalle stod pall och kunde jubla efter ett antal långa och sevärda bolldueller över nätet.

– Jag vann flertalet matcher, jag har spelat en del pingis i unga åldrar med kompisar, det är roligt faktiskt. Det är kul att skifta lite med nåt annat nu när fotbollssäsongen är över, som padel, tennis och bordtennis. Jag har spelat en hel del padel, det är roligt det med, säger Kalle.

Kanske bordtennis kan vara en framtida karriär?

– Exakt, om det inte kommer nåt bud kanske man ska söka sig hitåt och spela lite…

Kontraktsläget

Sex spelare har kontrakt som går ut efter den här säsongen: Gustav Jansson, Andreas Vaikla, Johannes Vall, Gudmundur Thórarinsson, Kalle Holmberg och Alexander Jakobsen.

IFK:s manager Jens Gustafsson har meddelat att klubben inte räknar med en fortsättning för Holmberg, Thórarinsson, Vall eller Jakobsen. Övriga mer oklart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa