Hösten då Skrabb kan bli historisk

Simon Skrabb var kylig när väl avgörandet kom. "Jag såg att målvakten ville gå på förstaläget, så jag flyttade lite åt sidan så var han borta".

Matchvinnare Simon Skrabb fortsätter leverera under hösten, snart väntar ett EM-uppehåll med finska landslaget som kan kvalificera sig till mästerskapet för första gången.

Matchvinnare Simon Skrabb fortsätter leverera under hösten, snart väntar ett EM-uppehåll med finska landslaget som kan kvalificera sig till mästerskapet för första gången.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2019-09-29 21:13

Dubbel jakt på Europaspel och en fast position i anfallet har gjort Simon Skrabbs höst lite mer intressant.

Kanske den hetaste på länge.

Med finska landslaget kan han skriva historia i kommande samling efter Sundsvallsmatchen med IFK i allsvenskan.

– Två matcher och allt hänger på dem. Vi har trean och fyra, Bosnien och Armenien. Det ska bli kul. Vi  kan skriva historia för landslaget. Det första lag som kvalar in till ett stort mästerskap, säger Skrabb som även jagar Europaplats med IFK till kommande säsong.

Ett IFK som bara släppt in ett mål mot Malmö på tio matcher.

–Att vi har det försvarsspelet är fantastiskt. Oftast räcker det med att göra ett mål i anfallet och då blir vårt jobb mycket lättare. Vi fungerar fantastiskt bra just nu. Jag har hoppat lite hit och dit så personligen har flytet också kommit igen när jag spelat på samma ett tag, sa Skrabb på väg ut till bussen som en av de sista spelarna i höstmörkret.

Det var ett samlat hemmaförsvar som IFK hade svårt att komma igenom försvarsmuren i den första halvleken. 

Gudmundur Thorarinsson verkade veta hur, och tog ett snack med kollega Sead Haksabanovic

Något senare kom någonting ut av planerna.

Sead la ut bollen till och Gudmundur Thorarinsson som placerade inlägget bakom den gula försvarsväggen. Målvakten Hampus Nilsson fick inte kontroll på den pressade inlägget samtidigt som Christoffer Nyman dök mot situationen.  Bollen som rullade ut någon meter från Nilssons armar framför Skrabbs fötter. 

– Jag såg att målvakten ville gå på förstaläget, så jag flyttade lite åt sidan så var han borta".

Simon Skrabbs fjärde allsvenska mål blev välplacerat.

I den andra halvleken var han orsak till Christoffer Nymans straff som gav 2–0.

– Det var väl den straff man vill åka på som hemmaspelare. Läget var inte superfarligt men det gäller att hålla ihop benen. Det var en ganska klar situation.

Manager Jens Gustafsson njöt av segern men önskade samtidigt att hemmalaget skulle reda ut situationen. Hans gamla klubb sjönk under kvalstrecket i allsvenskan.

– Jag hoppas de vinner resten av sina matcher på säsongen.

Själv var Jens glad över segern i något som han betraktade som en av de svåraste matcherna på säsongen.

– Ett välorganiserat Falkenberg är en tuff uppgift. Jag tycker vi gör det väldigt bra och har ett väl organiserat lag. Vi ger inte Falkenberg så stora utrymmen att kunna anfalla över huvudtaget. Så första halvlek är väldigt bra.

Det räckte för IFK i jakten på de fyra topplagen.

Karta: Falcon alkoholfri Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!