Holmberg: "Vet inte var det kommer från"

Kalle Holmberg dementerar att han inte kommer överens med grekiska Aris Thessaloniki. "Jag har inte ens fått något förslag", säger förre IFK-anfallaren.

Kalle Holmberg.

Kalle Holmberg.

Foto: PETER HOLGERSSON/Bildbyrån

Fotboll2019-12-04 15:22

Det var grekiska SDNA som hävdade att förhandlingarna var på gång att spricka på grund av Holmbergs för höga lönekrav. Men några sådana besked har inte anfallaren fått.

– Nej, jag vaknade imorse av ett sms från brorsan om att jag skulle vara för dyr för Grekland. Han hade läst att det stod i någon grekisk tidning. Men jag vet inte vad det kommer från, säger Holmberg med ett skratt.

– Jag har inte ens fått något förslag.

Men det finns ett intresse därifrån fortfarande?

– Det vet jag att det har gjort lite från i somras. Vi får se hur det blir.

Det var i en intervju med Sporten tidigare under hösten som Holmberg bekräftade att han kommer att lämna IFK efter tre och ett halvt år i klubben. Efter 31 mål på 95 matcher i den vitblå tröjan är det dags för nya utmaningar.

– Det är klart att det är lite vemodigt. Vi håller på att packa ur lägenheten just nu. Jag har varit här tre och ett halvt år och två och ett halvt av dem har varit riktigt bra. Det är sista året där jag fått spela lite för lite som inte varit jättebra, men jag har trivts väldigt bra.

Har det börjat röra på sig än från andra klubbar?

– Det är ganska lugnt, men det finns lite intresse här och där. Fönstret öppnar inte förrän i januari, svarar Holmberg som först och främst siktar på utlandet.

– Men jag kommer inte gå utomlands bara för att göra det. Jag har en familj att ta hänsyn till också, men det är klart att jag skulle vilja testa det.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!