Hellberg om Degerfors spel: "Bara bocka"

Förlusten kan kosta finalplatsen. Då passade Stefan Hellberg på att hylla klassikerklubben. "Det värmer fotbollshjärtat", säger IFK-tränaren.

Stefan Hellberg berömde Degerfors. "Vilken kultur de har. Det visar hur pass jämn fotbollen är idag. Hur många bra spelare det finns", säger han efter tisdagens förlust.

Stefan Hellberg berömde Degerfors. "Vilken kultur de har. Det visar hur pass jämn fotbollen är idag. Hur många bra spelare det finns", säger han efter tisdagens förlust.

Foto: David Iwung

Fotboll2019-10-01 20:39

En seger hade tagit IFK Norrköping ett megakliv mot final i U21-serien där ettan i södra gruppen väntar. 

I stället blev det förlust mot ett bra Degerfors och en oviss avslutning på reservlagsserien.

– Det finns en rad olika utfall men vi är i allra högsta grad med om det och möter Västerås borta i sista matchen, säger Stefan Hellberg om förutsättningarna inför sista omgången som spelas 15 oktober för IFK:s del. 

Sedan passade IFK-ledaren på att framhålla tisdagens övermän. 

Degerfors saknade inte tekniska fötter, skarpa spelsinnen eller spelidé.

Värmlänningarna spelade IFK-fotboll med snabbt, rappt passningsspel och imponerade på Hellberg. 

– Bara bocka för Degerfors. Oavgjort kanske hade varit rättvist här, chansmässigt, men vilken kultur de har. Det visar hur pass jämn fotbollen är idag. Hur många bra spelare det finns, fortsätter Hellberg. 

Joel Okon Daniel drog dit en halvvolley med vänstern. Theo Rask kvitterade med sin hörnnick men det var Degerfors som packade med sig trepoängaren hem efter att Emil Portén utnyttjade ett halvdant försvarsspel av IFK och stänkte dit segerbollen.

Pontus Almqvist hade tre-fyra förstklassiga lägen att kvittera. Anfallaren som fått känna på allsvenskt spel i de tre senaste matcherna nickade två gånger och testade att dra med vänstern men avsluten blockades på vägen.

Stefan Hellberg såg det som en nyttig läxa för det unga IFK-laget där Christopher Telo var äldst. Övriga A-lagsinslag var: Kevin Àlvarez, Ian Smith, målvakten Andreas Vaikla.

Ynglingarna Manasse Kusu och Isak Bergmann Jóhannesson som fått känna på allsvensk hetluft sattes på ett rejält test här mot ett skickligt motstånd. 

– Viktigt att de får känna på det här. Det är en utmaning. Bara för att man spelat allsvensk fotboll får man inte kliva ut med en sämre attityd här och det ser jag inga tendenser till, säger Hellberg. 

Ian Smith tuggar på under ett andra år i IFK som varit betydligt motigare än fjolåret. För lite drygt ett år sedan spelade mittfältaren VM med Costa Rica. Nu är det matchning i U21-serien som gäller. 

– Han håller verkligen huvudet uppe. Sedan kanske vi tillsammans med Ian får se över vad vi kan göra bättre men när viljan och engagemanget hela tiden är så stort finns det hopp. Det finns ingen man önskar så mycket framgång, säger Stefan Hellberg. 

"Det kan inte vara sant"! Pontus Almqvist hade tre-fyra fina lägen att näta men fick gå mållös av Östgötaporten.
"Det kan inte vara sant"! Pontus Almqvist hade tre-fyra fina lägen att näta men fick gå mållös av Östgötaporten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!