GUIDE: Här är matcherna vi sänder i helgen

Slutstrider i de lokala serierna där Åby och Boren vill säkra avancemang men det stannar inte där. I helgen bjuder vi på totalt tio direktsända matcher i Östergötland och det ligger viktiga poäng i potten i nära på samtliga bataljer. Här är vår tablå inför helgen.

Hela tio matcher direktsänds på sajterna i helgen.

Hela tio matcher direktsänds på sajterna i helgen.

Foto: Montage/Fotojet

Fotboll2021-10-08 13:30

Fredag:

19:30: Vimmerby IBK – Linköping FBC

– Två lag som söker sin första trepoängare i division 1-innebandyn drabbar samman redan ikväll. En smygstart på vår fulladdade helg med andra ord. Noterbart är att östgötarna spelat oavgjort i sina tre inledande matcher. 

Lördag:

14:00: Borens IK – Mjölby FC

– Här har vi en av helgens höjdpunkter. Boren har ett guldläge att säkra avancemang till division 1 när man möter Mjölby hemma. Bara en poäng krävs – och även om laget skulle se sig besegrat finns ytterligare en livlina att ta till. Alla förutsättningar inför slutomgången i division 2 nordöstra Götaland ser våra kommentatorer Jim Petersson och Jens Bollius till att reda ut. Avspark 14:00!

15:00: Mjölby AI FF – Nyköping BIS

– Mai är på säker mark men befinner sig alltjämt i en rafflande bottenstrid i division 2. "Bissarna" som gästar Vifolkavallen har halkat efter i toppstriden i och med att de blivit fråntagna poäng. Detta efter att ha använt en obehörig spelare. Mai har tagit poäng mot topplag tidigare i år. Kommer en ny skalp på Vifolkavallen under lördagen? 

16:00: FC Linköping City – Oskarshamns AIK

– City lever på hoppet – men snart är det inte ens i teorin möjligt att bli kvar i Ettan. Ska det finnas några som helst möjligheter krävs definitivt tre poäng mot serieledaren Oskarshamn. En inte alltför enkel uppgift, såklart. 

16:00: Åtvidabergs FF – Utsiktens BK

– ÅFF visar toppform! Tre raka segrar, fyra segrar senaste fem matcherna för "Åtvid" som för stunden har klättrat i från bottenträsket. Men några dåliga matcher och man är i mitt i det igen eftersom tabellens undre halva är så pass jämn. Topplaget Utsikten gästar Kopparvallen under lördagseftermiddagen. En mycket rafflande duell som är mycket viktig för båda lagen. 

16:00: IF Sylvia – IF Karlstad Fotboll

– Sylvia ligger i något som man kanske skulle kunna beskriva som "ingemansland" i ettan norra. Låg risk att bli indraget i en bottenstrid och obefintlig chans att blanda sig i toppstriden. Men det finns förstås alltid skäl att se norrköpingslaget och dess lirare spela ändå. Den ständigt aktuella frågan om vilka av dem som vi får se i IFK Norrköping framöver gör att vi nyfiket följer spelarnas utveckling. Så också under lördagen. 

Söndag:

13:00: Morön BK – IFK Norrköping Dam

– Känslan är att den senaste "trean" från IFK-damerna stänger snacket om att de är på väg ner i en gastkramande bottenstrid. Nu skiljer nio poäng ner till nedflyttningsplats och med bara några få omgångar kvar lär det räcka. Morön vill ge sig själva chansen att slåss om en allsvensk plats. Intressant möte!

14:00: Västerviks FF – BK Ljungsbro

– Årets överraskningslag i lokala herrtrean, Ljungsbro, far till Västervik för ett möte med VFF. Två lag som vill haka på toppen av tabellen. Sleipner blir svåra att ro på – men det är flera lag som slåss om andraplatsen i serien. Däribland lagen i söndagen drabbning. 

15:00: Åby IF – IK Adas United

– Här har vi en riktig goding under helgen där Åby har allt i egna händer när division 4 östra ska avgöras. Det lär krävas en seger mot Adas för att hålla undan för Lindö och Dagsberg som jagar hack i häl. Vi har en rafflande toppstrid i division 4 att ta i mål på söndag och dramat följer ni på sajten. Samuel Zurawski och Jan Melle kommenterar!

17:00: Linköping IBK – Team Thorengruppen SK

– Efter en tung förlust i premiären har Libk nu två raka segrar i SSLs inledning. God chans ska också finnas till ytterligare poäng när Thorengruppen gästar sporthallen. Blir det en tredje raka seger för Libk? 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!