GUIDE: Så följer du ditt lag under superlördagen

På nytt vankas det en rejält matig sportlördag på våra sajter. Fyra livesända matcher, två liverapporteringar och säkerligen en hel dramatik på det. Här är din Superlördag.

Ettanmatcher, kvaldramatik och allsvenskt på schemat. Det finns mycket att ta del av när det vankas Superlördag.

Ettanmatcher, kvaldramatik och allsvenskt på schemat. Det finns mycket att ta del av när det vankas Superlördag.

Foto: Montage: Öst Media

Fotboll2020-11-07 09:15

Det är fullt ös i Ettan för de tre lokala lagen Sylvia, Linköping City och Maif. Samtliga lag har synnerligen viktiga poäng att slåss om i både toppstrid och bottenstrid. På Kopparvallen fortsätter ÅFF sin kvalresa mot Boden och där måste "Åtvid" ha tre poäng för att avancera till nästa steg i kvalet. Räkna med en rysare. Utöver det textrapporterar vi i vanlig ordning från IFK Norrköping och Linköping FC:s matcher i Allsvenskan. 

Här är alla guldkorn på våra sajter under lördagen:

LIVE-TV 12:55: Motala AIF – Qviding FIF:

– Det går inte att klandra den som yttrat "det är kört" sen förlusten förra helgen mot Tvååker. Men en sista, absolut sista chans att klämma fram lite hopp om fortstatt spel i Ettan finns alltjämt för Maif. Seger mot Qviding som just nu innehar kvalplatsen är då ett måste. Annars är det defintivt kört. 

LÄS MER: Maifbacken: "Vi går för fyra raka"

LÄS MER: Jens Bollius: "Kom ihåg att vi är många som bryr oss"

LIVE-TV 12:55: IF Karlstad – IF Sylvia:

– Det svänger ju i Ettan Norra. Bokstavligt talat. Sylvia har bra läge i toppen av Norra serien efter en planenlig seger hemma mot Bissarna förra helgen samtidigt som mer eller mindre alla andra resultat gick Norrköpingslagets väg. Av alla uppgifter som finns kvar i slutet av serien får eftermiddagens bortamatch mot Karlstad bedömas vara den klart tuffaste. Seger här och det ser mycket bra ut. 

LÄS MER: "Jag kan se mig själv spela på en högre nivå"

LÄS MER: Sylvias höstrysare fortsätter i Karlstad

LIVE-TV 13:55: Åtvidabergs FF – Bodens BK FF

– Efter en lång väntan för ÅFF är det äntligen dags för en ny rysarmatch. Det är fördel Boden efter en aningen större seger mot Skiljebo än vad "Åtvid" mäktade med för två helger sen. En vinst är därför ett måste för att Åtvidaberg ska kunna avancera till nästa kvalrunda. Det är upplagt för en rejäl rysare på Kopparvallen där våra egna kommentatorer Jim Petersson och Jan Melle lotsar dig genom denna högintressanta kvalfight. 

LÄS MER: Målet: Hantera pressen och hålla matchplanen

LÄS MER: Kvaldramat i Åtvid: "Fruktansvärt kul"

LÄS MER: ÅFF-dokument: En klassiker kommer alltid tillbaka

LIVE-TV 14:55: Landskrona BoIS – FC Linköping City

– City står inför en synnerligen tuff uppgift när man far till Skåne för en bortamatch mot BoIS. Det finns alltjämt en marginal nedåt till Qviding på kvalplats men det är flera lag i botten som har fin form och som kan ändra på det. Räkna med att City bör vinna i alla fall en, kanske två matcher till om Ettan-kontraktet ska kunna säkras. 

Även...

LIVE 14:45: Mjällby AIF – IFK Norrköping

– Tuff bortamatch väntar för IFK som ska ta sig an ett hemmastarkt Mjällby i Sölvesborg. Blekingelaget har tre raka segrar på Strandvallen och blir en riktigt svår utmaning för Norrköping som är revanschsuget efter nederlaget mot Elfsborg senast. Vi direktrapporterar från matchen i textform med start en kvart innan avspark. Håll utkik på sajten för att hitta till vår rapporten. 

LÄS MER: Nyman tillbaka? "Det har varit en målsättning"

LÄS MER: IFK-backen om slutspurten: "Vi måste släppa loss och köra"

LÄS MER: Tyvärr, IFK – ni kan glömma Europaspel nästa säsong

LIVE 14:45: Linköpings FC – Kopparbergs/Göteborg FC

– LFC har fortfarande en teoretisk möjlighet att nå tredjeplatsen i Damallsvenskan men då krävs ett mirakel. Under lördagseftermiddagen väntar hur som helst ett Göteborg som vid seger säkrar SM-guldet. Att ha möjligheten att skjuta upp serieledarens guldfirande kan säkert ge en rejäl dos tändvätska för LFC som bara har två matcher kvar av Damallsvenskan. Vår liverapport drar i gång 14:45! 

LÄS MER: Profilen om chockbeskedet: "Inte bara att skaka av sig det"

LÄS MER: Unogård om att få lämna: "Väldigt besviken och ledsen"

LÄS MER: Nye LFC-tränaren: "Har saknat det extremt mycket"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!