Grisfesten bökigt för lilla "Torpet"

Staket har tätats för att hålla vildsvinen borta. Men när de hittade en väg in blev förödelsen stor. "Det är sorgligt att se".

Fotboll 26 september 2019 17:30

Det var några år sedan det fanns ett aktivt seniorlag i klubben. Klassiska Simonstorps IF har lyckats få lite framtidshopp med nya engagerade familjer som flyttat in och ett 15-20-tal ungdomar i träning.

Eldsjälen Jens Stenbom har inte velat släppa taget om föreningen han varit i och jobbat för sedan storhetstiden på 1980-talet.

Nu ser han ut att förlora en annan match, mot en mer oberäknelig motståndare.

Vildsvinen.

I september bökade de upp en mindre del av gräsmattan.

Nu har nära 50 procent av planen som arrenderas av Holmen förstörts.

– Det ser ut som kriget därute. Det är sorgligt att se. Det är inte så att de kanske rör upp ett ytlager på fem centimeter som man kan lägga på plats utan de plöjer fram när de letar mat. Det är som tanks på fyra ben med plog när de tar spjärn och letar efter föda. Vår plan är lagd på sandjord med mycket larver som trivs där. Det är som snacks för grisarna, säger Jens om förstörelsen de kraftfulla djuren lämnat efter sig.

Jens berättar att de försökt täta till i stängslet runt planen samt lagt telefonstolpar för att stoppa nya intrång. Men djuren har hittat nya svagheter att tryck sig under. De största vildsvinen öppnar upp för de andra.

Det kan bli dyrbart att återställa planen i speldugligt skick.

Jens räknar med cirka 25 000–30 000 kronor bara för att få till planen. Mellan 50 000–60 000 för att säkra staket också.

– Det är tungjobbat och går knappast med handkraft. Vi får se om det går att få ut någon med grävmaskin, säger Jens om utmaningen som kan knäcka den klassiska fotbollsklubben.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa