Fredheim: "Trodde aldrig att vi skulle ha så här många poäng"

Tor-Arne Fredheim har aldrig sett sitt lag bättre än på fredagskvällen – och är förvånad över hur långt lagbygget kommit. "Det har varit en stor belastning för mig hela vintern för att få till det", säger han.

Tor-Arne Fredheim ser fram emot hösten. "Kan vi spela på den här nivån över tid så blir det naturligtvis spännande", säger han.

Tor-Arne Fredheim ser fram emot hösten. "Kan vi spela på den här nivån över tid så blir det naturligtvis spännande", säger han.

Foto: Jacob Sjölin

Fotboll2024-07-06 05:01

Nyheten i korthet

  • IFK-tränaren Tor-Arne Fredheim är förvånad över hur långt laget kommit, trots många spelarbyten under det senaste transferfönstret.
  • Laget är bara fyra poäng ifrån att tangera förra årets poängskörd, trots att det är 13 matcher kvar att spela.
  • IFK har redan gjort en sommarvärvning, Sigdis Eva Bardardottir, en 17-årig talang från Island, som Tor-Arne Fredheim ser som en investering för framtiden.

Med 13 matcher kvar att spela är laget endast fyra poäng ifrån att tangera fjolårets poängskörd. Resultaten förvånar Tor-Arne Fredheim. Han nämner den stora ruljansen på spelare under vinterns transferfönster och medger att det inneburit komplikationer.

– Tio spelare in och ut, klart det är oerhört tufft. Det har varit en stor belastning för mig hela vintern för att få till det. Det tog tid och jag trodde aldrig att vi skulle ha så här många poäng med tanke på att de kom in så sent.

Transferfönstret är nu öppet igen och IFK Norrköping har redan gjort en värvning. Den unga talangen, Sigdis Eva Bardardottir, ansluter från den isländska ligan där hon representerat Vikingur Reykjavik.

– Det är ju en värvning på sikt såklart. En ung talang på 17 år som redan nu besitter kvalitéer som är intressanta för oss, så är det. Men vi ser ju att det i första hand är en värvning för framtiden, säger tränaren.

I övrigt menar Tor-Arne Fredheim att han till stor del är tillfreds med den trupp han har att tillgå.

– Vi är rätt nöjda med det vi har. Det skulle eventuellt vara något i backlinjen där (Jennie) Egeriis lämnat och (Sabina) Ravnell nu spelar högre upp. Alla de tio nyförvärv vi gjorde i vintras har gjort det väldigt bra och levererat. Jag vet inte hur många av dem som spelar i dag, men många är det.

Vad kan IFK-supportrarna förvänta sig till hösten?

– Kan vi spela på den här nivån över tid så blir det naturligtvis spännande. Ingen fallerar i dag. Det var spännande med Vesna Milivojevic centralt, vi får se hur det blir framöver. Mycket i dag var intressant.

undefined
Tor-Arne Fredheim vill inte lägga något större fokus på den dystra trenden som varit. "Ibland blir det så. Våra anfallare har inte gjort de förlösande målen", säger tränaren.

2–0-segern mot Kristianstad DFF innebär att både seger- och måltorkan är bruten. Tor-Arne Fredheim lyfter matchplanen som en framgångsfaktor där de pressade högt med tre centrala anfallare. 

– Fantastiskt. Det är nog den bästa matchen sedan jag tog över, säger han.

Att laget varit inne i en tuffare period vill han inte lägga något större fokus på.

– Ibland blir det så. Våra anfallare har inte gjort de förlösande målen som Wilma Leidhammar gör idag.

Sabina Ravnell såg ut att ha rejält ont när hon i den andra halvleken tvingades utgå skadad. IFK-tränaren passar på frågan kring hennes status då han inte hade någon uppdatering kort efter matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!