Fredheim nöjd trots resultatet: "Måste våga för att kunna vinna"

Resultatmässigt hade de inte mycket att hämta. Trots det är IFK-tränaren nöjd med lördagens match mot Hammarby. "Sättet vi vågar på är storartat", säger Tor-Arne Fredheim.

Trots fyra raka matcher utan mål menar Tor-Arne Fredheim att IFK Norrköping har fått ett större självförtroende i anfallsspelet från de senaste insatserna.

Trots fyra raka matcher utan mål menar Tor-Arne Fredheim att IFK Norrköping har fått ett större självförtroende i anfallsspelet från de senaste insatserna.

Foto: Kenta Jönsson

Fotboll2024-06-30 11:00

Efter ett tidigt baklängesmål kändes det ett tag som att kvitteringsmålet hängde i luften. Så blev inte fallet.

Men trots förlust med 3–0 bedömer Tor-Arne Fredheim insatsen mot Hammarby som godkänd.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek. Mot de här lagen måste vi våga för att kunna vinna, och sättet vi vågar på är storartat. Sen är det klart att det är tungt. De har två avslut och gör två mål. Så har det varit de sista matcherna. Allting går in för dem medan vi får jobba för våra målchanser, säger IFK-tränaren.

Det handlar inte om effektivitet?

– Nja jag vet inte. Tittar man till att vi ändå vill vara med och hota dem, pressa dem, och spela högre upp i plan, så tycker jag att vi är modiga och att det finns mycket positivt vi kan ta med oss. Så här har vi inte spelat mot dem innan.

På grund av det spel som IFK visade upp i första halvleken är tränaren inte orolig över att målen kommer komma.

– Tyvärr är vi inne i en period där vi inte gör mål. Men trots det har vi under de senaste matcherna gjort stora spelmässiga framsteg och byggt upp ett självförtroende om att vi kan spela ett bra anfallsspel.

IFK:s sista match innan sommaruppehållet spelas på fredag. Där väntar ytterligare en svår uppgift i form av tabellfyran Kristianstad.

– Det är ju ett målrikt och väldigt bollskickligt lag, så vi behöver ha ett väldigt korrekt försvarsspel. Men de släpper också in en del, så ifall vi fortsätter på den nivån vi höll i första halvlek mot Hammarby har vi stora möjligheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!