Fransson om IFK:s inblandning i guldstriden

IFK-kaptenen tar lätt på vädjan om hjälp från förre lagkamraten.

Fotboll 31 oktober 2019 09:00

2015 vann Alexander Fransson och Arnór Traustason SM-guld med IFK Norrköping. Nu, fyra år senare, kan "Alle" hjälpa sin förre lagkamrat till ett nytt segerjubel. Det hoppas i alla fall Traustason, vars Malmö är helt beroende av att IFK besegrar Djurgården i lördagens slutomgång för att skåningarna överhuvudtaget ska kunna fira ett SM-guld.

"Det kommer att vara någon kontakt i veckan. Jag har några stycken där, ”Totte” (Christoffer Nyman), ”Alle” (Alexander Fransson) och Filip Dagerstål. Nej, jag skojar, men jag hoppas att Norrköping kan hjälpa oss lite", sa Traustason till Fotbollskanalen.

 

IFK:s lagkapten Alexander Fransson skrattar till lite innan han avfärdar alla spekulationer om eventuellt fokus på att hjälpa något lag i den heta guldstriden.

– Vi kommer göra allt för att vinna även på lördag, så är det ju. Det handlar inte om att vi ska hjälpa nåt annat lag utan för vår egen skull, att vi ska visa våra supportrar att vi gör allt för att vinna oavsett om vi inte kan nå någon mer placering eller inte. Vi kan bli fyra men det är mycket som ska stämma, säger "Alle".

Ni lär behöva hjälp av David Mitov Nilsson i Sundsvallsmålet mot AIK!

– Sundsvall har mycket att spela för så där får man verkligen hoppas på lite hjälp. Vi hoppas de gör jobbet mot AIK samtidigt som vi gör jobbet mot Djurgården, sen får vi se om det räcker. Om inte får vi sikta in oss på cupen, säger han om möjligheterna till spel i Europa även nästa år.

Spelar det någon roll vem som vinner guldet?

– Egentligen inte men helst av allt vill jag ju inte se någon stå och fira här framför mig på hemmaplan i alla fall. Det är inget jag vill uppleva.

 

IFK har varit en segermaskin på hemmaplan, har inte släppt in ett enda mål sen i början av juli.

– Vi har fått ihop det bra på hösten, tyvärr räckte det inte. Det var väl på våren vi klantade till oss lite, men nu tycker jag vi har gjort en bra höstsäsong i alla fall. Det var många nya spelare i våras och nytt spelsystem som vi inte fick att klaffa. Efter ett tag bytte vi tillbaka till vårt gamla system och då kändes det som vi hittade tillbaka till vårt spel. Alla visste hur vi skulle spela samtidigt som vi fick bättre relationer med de nya som kom in, alla hittade sin roll i laget så det har funkat väldigt bra nu.

Du vill helst inte se så många förändringar till nästa års trupp?

– Nja, man vet aldrig vad som händer, det får vi se. Vi är intresserade av att ha bra spelare här så om det kommer några som kan vässa truppen ännu mer, varför inte?

För anfallaren Kalle Holmberg kan det vara sista matchen i IFK. Kontraktet går ut.

– Vi får se hur det blir, vad som kommer och vad som inte kommer. Det får man ta efter säsongen. Det har varit ganska lugnt faktiskt. Jag är inte orolig, och stänger absolut inte dörren hit, vi för en dialog så får vi se vad som blir bäst för min utveckling, säger Kalle.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa